Hírek

2013.02.28. 09:01

Nívó-díj átadót rendeztek a Pannon Egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézetében 2003 óta hagyomány, hogy az Intézet oktatói és hallgatói ünnepélyes keretek között köszöntik az előző tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményt elért hallgatókat.

Balla Emőke

Az évfolyamelső hallgatók részére alapított Nívó-díjat eddig harmincan vehették át, akik között többszörösen díjazott hallgatókat is találunk. A díj alapítását az Intézet nemzetközi tanulmányok szakos hallgatói és szakvezetőjük, dr. Gergó Zsuzsanna egyetemi docens kezdeményezte, a képzési portfólió bővülésével bekapcsolódtak a társadalmi tanulmányok és a politológia szak hallgatói is.

Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete (balra), valamint  dr. Navracsics Tibor (középen) tartott előadást (Fotó: Penovác Károly)

Csütörtökön tíz – alap- és mesterszakos – hallgató vehette át a tanulmányi munkája elismerését jelképező kristályvázát és könyvjutalmat. Az idei díjazottak, évfolyamelső hallgatók: nemzetközi tanulmányok szakon Tóth Tímea, Wahab Rita, Merkel Szilvia, Tatár Szilvia, Mester-Csiki Anna, társadalmi tanulmányok szakon Kiss Alexandra, Száraz Krisztina, Király Loretta, politológia szakon Békési Júlia Boglárka és Lackenbacher Annamária.

Az ünnepélyes díjátadó minden alkalommal lehetőséget teremt a szakmai ismeretek további bővítésére is meghívott vendégelőadók, a hazai és nemzetközi diplomáciai és közélet jeles képviselői révén. Az idei, kilencedik alkalommal megrendezett Nívó-díj átadó rendhagyó abból a szempontból, hogy két vendégelőadó, Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete, valamint  dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is elfogadta felkérést. Roman Kowalski „Közép-Európa – lengyel szemmel”, dr. Navracsics Tibor „Közép-Európa – magyar szemmel" címmel tartott előadást. A vendégeket dr. Kaiser Tamás intézetigazgató egyetemi docens köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!