Hírek

2014.07.30. 11:31

Növeli az északi part biztonságát az újonnan átadott mentőállomás

Balatonakarattya – Minőségi ellátást tesz lehetővé az új balatonakarattyai mentőállomás, mondta dr. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztérium egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára a létesítmény avatóján szerdán.

Marton Attila

Kiemelte, az itt élők mellett a környéken nyaralók és a kirándulók egészségügyi ellátását és biztonságát javítja az új állomás.

Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke hangsúlyozta, a kormány kiemelten kezeli a balatoni régió biztonságát, amelybe a rendőri szolgálat mellett a vízi mentés és a mentőszolgálat is beletartozik. Hozzátette, a hasonló beruházások révén a Balaton Európa legbiztonságosabb tava lehet.

Fotó: Stiger Ádám

Dr. Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója feladataikról szólva elmondta, céljuk, hogy baj esetén professzionális mentésszervezéssel és helyszíni mentéssel segítsenek a bajba jutottakon. Hozzáfűzte, a kölcsönös összefogás példája a balatonakarattyai mentőállomás létrehozása.

Dr. Onódi Lívia, az OMSZ Közép-dunántúli Régiójának orvosigazgatója elmondta, az új állomás révén könnyebben elérik a lakosságot.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, tíz település mintegy 26 ezer állandó lakosának és a nyaralóknak is biztonságot nyújt az új mentőállomás, amely a Balaton északi kapujának biztonsági bástyája lesz.

Tömör István, Balatonkenese polgármestere szerint színvonalasabb és gyorsabb ellátáshoz jutnak a környéken élők.

A balatonakarattyai mentőállomás korábban mentési pontként működött a megerősített nyári szolgálat részeként. A balatonfűzfői állomás állaga leromlott, ezt váltja most fel az új, amely logisztikailag is jobb helyen található, mondta lapunknak Onódi Lívia. Az állomáson év közben egy mentőkocsi és tízfős személyzet, a nyári megerősített szolgálatban két mentőkocsi és tizenöt fő látja el a feladatokat. Az új állomás létesítését a balatonkenesei önkormányzat 18 millió forinttal támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!