Hírek

2017.06.23. 16:54

Nyáron is fontos a biztonság - Prevenciós előadás Pápán

Pápa – A pápai Honvéd Bajtársi Egyesület tagjai számára tartott prevenciós előadást a helyi rendőrkapitányság a Huszár Közösségi Házban június 22-én délután.

Napló-információ

A bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatón dr. Varga Balázs rendőr alezredes, közlekedésrendészeti osztályvezető a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályaira hívta fel a figyelmet. A kerékpározás kapcsán kiemelte az irányjelzés és láthatóság fontosságát, továbbá bemutatta a személyszállítás szabályait és a kerékpározással összefüggő tilalmakat is, a gyalogosközlekedés vonatkozásában pedig az úttesten történő átkelés veszélyeire mutatott rá.

A rendezvény második felében Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, megelőzési előadó a nyári időszakban gyakoribbá váló besurranások és strandon elkövetett lopások megelőzéséhez adott hasznos tanácsokat, s kérte a megjelenteket, hogy otthon tartózkodásuk alatt is zárják az utcakaput és a bejárati ajtót, valamint a lakás szellőztetése során járjanak el körültekintően, különösen akkor, ha otthonuk ablakai az utcára nyílnak.

Fotók: VMRFK

A strandi lopások megelőzése érdekében az értékmegőrzők használatára, illetve ennek hiányában a parton hagyott holmik őrzésének szükségességére mutatott rá, hiszen sem a parkolóban hagyott gépkocsi, sem a törölközővel letakart táska nem nyújt teljes biztonságot az értékek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!