Hírek

2015.02.22. 20:24

Nyertünk, és Kész! Oda a Fidesz-KDNP kétharmada

Veszprém – Örömünnepet tartottak a baloldali pártok, Kész Zoltán független jelölt diadalmaskodott a Veszprém megyei 1. számú választókörzetben kiírt országgyűlési képviselő választáson.

Tremmer Tamás

Veszprém eddig a királynék városa volt, mostantól a józan ész városa lesz, jelentette ki Kész Zoltán, a frissen megválasztott országgyűlési képviselő az eredmények megismerését követő sajtótájékoztatóján. Örömének adott hangot, hogy 2015. február 22-én megszűnt a kétharmados kormányzás. Kifejtette, érzi mindennek a felelősséget, érzi, ahogy az egész ország várta az eredményeket. A választási körzetben élők megtették, amit az ország megkövetelt tőlük.

Szerinte a veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak. Ez egy üzenet, hogy nem fogadják el az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését. A rablás helyett kormányzást szeretnének látni, ami a magyar emberekért szól. Tudja, kompromisszumok nélküli, őszinte beszédet várnak tőle a választók, a hatalom igazi kritikáját. Ezt fogja tenni, ígérte.

Kifejtette, egy akármilyen erős hatalommal szemben a nép mindig erősebb. Veszprém népe megmutatta Magyarországnak, hogy nem kell félni!

Köszönet a választóknak, Kész Zoltánnak, hogy megkezdődhet a Fidesz korrupt rendszerének a lebontása. Elég volt ebből a kormányból. A választással az is világossá vált, hogy mindez az MSZP nélkül nem valósulhatott volna meg, mondta Tóbiás József, az MSZ elnöke a sajtótájékoztatón. A választás egy új társadalmi együttműködés próbája is volt egyben, aminek a folytatása Ajkán, Tapolcán lesz.



Kész Zoltán, a baloldali pártok által támogatott független jelölt (k) sajtótájékoztatót tart, miután megnyerte a veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást 2015. február 22-én (Fotó: Nagy Lajos)

Varjú László (DK) úgy vélte, ezzel a sikeres együttműködéssel megteremtődött annak az alapja, hogy 2016-ban előrehozott választások legyenek hazánkban. Magyarország nagyot nyert Veszprémben, fogalmazott.

A Magyar Liberális Párt képviselője, Bősze Anett azt hangoztatta, a választással lebontották a Fidesz parlamenti kétharmadát. Szerinte erre a pillanatra régóta vártak a demokraták.


Infografika: Hadnagy Marcell

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Navracsics Tibor európai parlamenti képviselő és Némedi Lajos országgyűlési képviselő jelölt egyaránt gratulált Kész Zoltánnak, s együttműködésükről biztosították az újonnan megválasztott képviselőt.


A választásról itt olvashat részletesen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!