Hírek

2015.09.21. 18:58

Nyomkövető figyeli a Verga volt helyettesét

A büntető lajstrom irodába ment be szabadlábon a bíróságon S.V. K., a Verga Zrt. sikkasztással és más bűncselekménnyel vádolt volt vezérigazgató helyettese, láttuk héfőn.

Kovács Erika

A Veszprémi Törvényszéktől S.V.K. szabadlábra helyezését érintő kérdéseinkre a sajtóosztály közölte, S. V. K. ellen különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt folyamatban lévő büntető ügyben a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája – a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára – 2015. július 21. től rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatásának megszüntetését és a házi őrizetet. Elrendelte továbbá, hogy a házi őrizet során a rendőrség a gyanúsított mozgását nyomkövető technikai eszközzel is ellenőrizze – hangsúlyozta a bíróság.

Hozzátette, az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedés, a házi őrizet elrendelésének indoka, hogy a gyanúsított a nyomozás során részletes beismerő vallomást tett, együttműködő magatartást tanúsított és hosszabb időt töltött előzetes letartóztatásban, mindezen körülmények pedig jelentősen csökkentik a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyét. Mint megírtuk, S.V.K. a vád szerint 2003 és 2010 között egy balatonfűzfői lőszergyártó cégnél több mint 600 millió forintot tulajdonított el és fordított a cég gazdálkodásán kívüli célra. Később a Verga Zrt.nél gazdasági vezérigazgató helyettes lett. Idén januárban ellenőrzéskor derültek ki itteni munkájánál hiányosságok, emiatt őrizetbe, később előzetesbe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!