Hírek

2012.04.10. 07:39

Ökopark pályázatból

Szentkirályszabadja - Ökoparkot kíván létrehozni a helyi önkormányzat a település déli részén, a pályázati pénzből rekultivált szeméttelep területén - közölte érdeklődésünkre Iványi András polgármester.

Varga Domokos Péter

Megtudtuk tőle, az ökopark melletti, elbozótosodott kiserdőt is parkosítani fogják, erdei közparkot létesítenek a helyén. Színpadot, szánkópályát, pihenő- és tűzrakó helyeket alakítanak ki a területen. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtottak be rá pályázatot. A beruházás összértéke tízmillió forint, kilencmillió a pályázaton elnyert összeg, egymillió az önrész. A közparkot várhatóan az év második felében átadják.


 
Peres úton visszakerült az önkormányzat tulajdonába a közpark melletti terület, ahol egy vállalkozó lakóparkot szeretett volna építeni, de aztán csődbe ment. (A területet részben közművesítve, félbehagyott épületekkel hagyta el.) Rövidesen ezt követően újra értékesítették, az új tulajdonos lebontatta a romokat és folytatta a közművesítést. Ma a térség ismét rendezett, a lakópark építéséhez a vállalkozó beszerezte a szükséges hatósági engedélyeket - közölte Iványi András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!