Hírek

2011.10.10. 06:38

Ökopiac a csárdában

Nemesvámos - A felújított vámosi csárda udvarán a hétvégén ökopiacot rendeztek.

Mátételki András

Termelőtől a tányérig - ez a szlogenje a két tulajdonosnak, Sári Kingának és Serf Andrásnak, akik hosszú távon azt vallják: zárjuk ki a viszonteladókat, a környékbeli kistermelők közvetlenül az övékéhez hasonló ökopiacokon értékesítsék a kertjeikből a terményeket. Az esős időjárás nem fogadta kegyeibe a vásározókat, de így is eljöttek azok a gazdálkodók, akik zöldséget, gyümölcsöt, mézet, füstölt árut, bort kínáltak, ugyanakkor a kézművesek is elhozták portékáikat.



A tulajdonosok elmondták, ha beköszönt a rossz idő, akkor péntek délutánonként a csárdába húzódhatnak be az árusok. A következő év tavaszára tervezik, hogy ezeket a termékeket majd az épületben kialakított boltban is meg lehet vásárolni, illetve a fogadó konyhája is tőlük veszi meg az alapanyagokat. Heti rendszerességgel különböző zenei koncerteket tartanak a népzenétől az operetten, a musicalen, a cigányzenén át a nemzeti rockig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!