Hírek

2013.11.29. 18:05

Olvasóink küldték a bevált receptjeiket

Veszprém - Recepteket beküldő olvasóinknak mutattuk be elsőként a legújabb, tizedik szakácskönyvünket.

Varga Ibolya

Olvasóinkat Barták Péter, a Napló főszerkesztője köszöntötte, aki elmondta, hogy a Pannon Lapok Társaságának ez a tizedik tematikus szakácskönyve. A tevékenységei legnagyobb részében napilapokat kiadó társaságnak igen sikeresek a receptgyűjteményei, eddig több mint kilencvenezer darab kelt el belőlük. Azért is nagyon népszerűek ezek a gyűjtemények, mert kivétel nélkül olyan recepteket tartalmaznak, melyek otthon elkészíthetők, nem kellenek hozzá különleges konyhai berendezések, és jobbára ritkán beszerezhető alapanyagok se. Kiadónk négy megyében van jelen napilapjaival, ezekből a megyékből száznál több olvasónknak jelent meg receptje a kötetben. Megyénkből harminchárman láthatják viszont a kedvenc ételeiket.

Barták Péter a Karácsonyi ételek könyvébe recepteket beküldő olvasóinknak elmondta: bár a könyvkiadás a kiadónk nagyon sikeres tevékenysége, azért a legfontosabb és legjövedelmezőbb munkája a napilapok kiadása maradt. A Napló is eljut megyénk mind a kétszáztizenhét településére. Az országban megjelenő napilapok közül a példanyszámunk a hetedik-nyolcadik helyen áll. A két nagy bulvár napilap, két régi országos terjesztésű újság van csak előttünk és rajtuk kívül a mi kiadónk más megyében megjelenő lapjai. Megyei napilapból tizennyolc jelenik meg az országban, Pest az egyetlen, amelyikben nincs megyei újság. A mi kiadónk is halad a korral és a lapok már nemcsak nyomtatott formában, hanem online és digitális kiadásban is elérhetők. Utóbbi népszerűsége folyamatosan nő, és tervezik, hogy a jövőben majd ehhez is hozzáférést kapnak a nyomtatott példányra előfizető olvasóink. A digitális kiadás előnye, hogy nem szabályozza a terjedelemet a papír végessége, akár páratlan oldalon is kijöhet, galériákat, videókat csatolunk a cikkekhez. A megjelent írásokban könnyű keresni és létehozhatjuk a saját archívumunkat a nekünk tetsző szempontok szerint.

A szakácskönyvekről megtudtuk, hogy már két évre előre eltervezték a következő kötetek témaköreit. Érdemes figyelniük a felhívásainkat azoknak, akik receptet akarnak küldeni, hiszen kéthavonta, háromhavonta várthatók újabb közlemények. Az ilyen könyvbemutatókon olvasóink gyakran vetik fel, hogy még milyen témájú köteteket szeretnének olvasni. A mostani kiadványt nagyon mutatósnak és tartalmasnak látják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!