Hírek

2011.01.19. 12:07

Önkéntesek világszerte

Nagyvázsony - A Fekete Sereg Egyesület munkáját segítik fiatal önkéntesek szerte a világban egy európai uniós program keretében. A Fiatalok a világban brüsszeli programban az olasz Cesie egyedüli magyarországi partnereiként vesz részt az egyesület.

Németh F. Bernadett

Az idei az önkéntesség éve, a Fekete Seregnek a program keretében lehetősége nyílt bemutatkozni Budapesten a Millenáris Parkban. Ez jól sikerült, s több önkéntes is csatlakozott hozzájuk, tudtuk meg Kandikó Ritától, az egyesület elnökétől. Az Európai önkéntes szolgálat keretében február elsején Palermóba indul két Veszprém megyei és egy zalai fiatal ember, hogy bevándorlók gyermekeinek szervezzen kulturális és sportprogramokat, illetve angol nyelvre tanítsa őket. Kilenc hónapot töltenek ott.
India, Nepál, Szenegál a június elsejei célpontok, ezeken hat hónapot töltenek el az önkéntesek. India északi részén egy ökoturisztikai térképet készítenek, Szenegálban a fenntartható turizmussal és szeletív hulladékgyűjtéssel ismertetik meg a helybelieket és az utcagyerekek értelmes foglalkoztatását oldják meg,

Nepálban pedig a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos felvilágosító munkát végeznek.
Argentínában vakoknak és gyengén látóknak nyújtanak segítséget, Paraguayban a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívják fel a figyelmet október elsejétől.
Az önkéntesek nem ismeretlen helyekre mennek, mondta Kandikó Rita, dolgoztak már együtt ezekkel a szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!