Hírek

2009.02.09. 03:29

Öntudatosság és önismeret - Diplomaosztó a Pannon Egyetemen

<b>Veszprém</b> - Nem mindegy, melyik felsőoktatási intézményben szerzünk diplomát, hangsúlyozta beszédében <em>dr. Kristóf János</em>, a Pannon Egyetem rektorhelyettese a szombati diplomaátadó ünnepségen.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem diplomája jól cseng a munkaerőpiacon, mondta dr. Kristóf János rektorhelyettes. A diploma azonban nem egyenlő az értelmiségi léttel, hívta fel a végzős hallgatók figyelmét. Értelmiségi az, aki kultúrát teremt, közösséget épít és hi-tele van a többiek szemében. 

Az egyetemi évek a kötelezettségvállalásra való fel- készülésről szóltak, a kemény munka, a verseny most kez-dődik, ám a tudás bővítéséről, az élethosszig tartó tanulásról nem szabad megfeledkezni.

A diplomaátadó ünnepséget szervező mérnöki kar dékánja, dr. Horváth Ottó is arról beszélt, hogy kitartásra és állhatatosságra van szükség, a megszerzett ismeretek akkor válnak értékké, ha azokat a végzősök a későbbiekben hasznosítani tudják. 

A fiataloknak öntudatosságra és önismeretre van szükségük, ugyanakkor szerénységre, hogy munkájukat felelősséggel, becsülettel végezhessék. Debreczenyi János, a város polgármestere úgy köszönt el a diákoktól, hogy bár a csúcsra értek, további ta- nulás vár járjuk. A jövő záloga, ha a most végzettek jobb, sikeresebb vezetők lesznek náluk.

A Pannon Egyetem zsúfolásig megtelt aulájában a keresztféléves diplomaátadó ünnepségen kétszázötven végzős vette át diplomáját: mérnökök, közgazdászok, bölcsészek, társadalomtudósok, a Pannon Egyetem öt karának hallgatói. Kulturális műsort a Magyar Légierő Zenekar és Hatás Andrea adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!