Hírek

2016.11.28. 17:50

Önzetlen felajánlás érkezett a testvérvárosból

Fontos eseménynek voltak tanúi a veszprémi Török Ignác utcai idősek otthonának lakói múlt héten.

Jótékony felajánlásnak köszönhetően ágyakkal, matracokkal és bútorokkal gazdagodott a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye. Az új eszközöknek hamar megtalálták a helyét, amelyeket már birtokukba is vehettek az idősotthon lakói.

Elizabeth Fessl de Alemany, Veszprém tiszteletbeli polgára, a magyar származású, ám már fiatal kora óta Németországban élő hölgy a mai napig szoros, baráti kapcso-latokat ápol Magyarországgal, és benne kiváltképp Veszprémmel. Közéleti tevékenységének és fáradhatatlan munkájának köszönhetően jött létre többek közt a megyeszékhely és a németországi Bottrop között testvérvárosi kapcsolat. Alemany asszony azonban a paktum aláírását követőn sem hagyott fel jótékony munkásságával.

Betegágyak és a hozzájuk tartozó matracok mellett szőnyegeket, ágyneműket és a modern ellátást még hatékonyabbá tevő ágy- asztalokat is tartalmazott az egy kamionra való szállítmány
Fotó: önkormányzat

A vele szoros kapcsolatban álló Csilla von Boeselager Alapítvány közbenjárása által már több esetben támogatta a veszprémi kórházat. Idén immáron második alkalommal pedig az ő támogatásával érkeztek új eszközök a veszprémi szociális intézménybe. Az ágyak, asztalok és további - az egészségügyi és szociális ellátáshoz nélkülözhetetlen - eszközök korábban hasonló célt szolgáltak németországi intézményekben. Az ottani kórházi és szociális ellátásban már nélkülözhető eszközök továbbra is kiváló minőségben és kifogástalan műszaki állapotban vannak, és így jutottak el Veszprémbe is.

A most érkezett tizenegy betegágy és a hozzájuk tartozó matracok mellett szőnyegeket, ágyneműket és a modern ellátást még hatékonyabbá tevő ágyasztalokat is tartalmazott a kamionnyi szállítmány. Győri Piroska, a Veszprémi Kistérség Több- célú Társulásának Egyesített Szociális Intézménye igazgatója elmondta, a felajánlott berendezések mindegyike rendkívül hasznos lesz a veszprémi és környékbeli intézményeknek, kluboknak és gondozási központoknak, ahol mind a bentlakók mindennapjait, mind az ápolók és gondozók munkáját nagyban meg fogják könnyíteni.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a szállítmány érkezésekor elmondta, legutóbb egy testvérvárosi látogatás alkalmával találkozott a fel-ajánló Elizabeth Alemany asszonnyal, és ezt követően alakult ki a veszprémi intézmények és a Csilla von Boeselager Alapítvány között az a karitatív kapcsolat, amelynek eredményeképp érkeztek ezek az új eszközök a megyeszékhely intézményeibe.

Brányi Mária kiemelte, Veszprém rendkívül hálás tiszteletbeli polgárának, aki ennyi idő után is szívén viseli a rászo-ruló veszprémiek helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!