Hírek

2014.12.31. 19:06

Önzetlen segítség a menhelynek

Veszprém – A közösségi oldalon szervezett gyűjtést a Vas megyei Bejcgyertyánoson élő Szabó Krisztina. A falu- és környékbeliek adományból a veszprémi Vackoló állatmenhelyre is jutott.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly

Takarókat és kötött pulóvereket, valamint más textileket, száraztésztát, rizst, kutyatápot és konzervet kaptunk, mondta érdeklődésünkre Farkas Zsuzsanna, a Vackoló Állatvédő Egyesület vezetője. Nagyon ritka, ha nem a környékről vagy Veszprém megyéből érkezik a segítség, és az, hogy egy település lakói adták össze az adományt, szintén kivételes, mert jellemzően magánszemélyek juttatják el adományaikat nekik, tette hozzá. Az egyesület vezetője köszönetet mond mindenkinek, aki távolról és ismeretlenül is hozzájárulásával támogatta a menhely működését. Az adomány komoly segítség az egyesületnek, a mostani hidegben a textilek pedig különösen jól jönnek. Ilyen időjárási körülmények között a kutyák energiaigénye is nagyobb, így az összegyűjtött eledelnek köszönhetően ki tudják egészíteni az ebek szokásos takarmányadagját, tette hozzá az egyesület vezetője. Az adományt több önkéntesen keresztül juttatták el a menhelyre, a felajánlás épp karácsonyra érkezett meg. A Vackoló Állatvédő Egyesületet 1996-ban alapították, az állatlétszám növekedése miatt öt éve Veszprém külterületén működtetik menhelyüket, 24 órás felügyelettel. Jelenleg valamivel több, mint száz állatot látnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!