Hírek

2013.12.08. 17:30

Országos jótékonyság - gyertyagyújtás a szegényekért

Az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű országos szolidaritási akció rendezvényeit nyitották meg.

Varga Ibolya

Igen sokan jöttek el vasárnap délután a Szentháromság térre a Főegyházmegyei Karitász és a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ meghívására. Az országos program célja az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorult emberek, családok érdekében.

Ezúttal már a második adventi gyertyát gyújtották meg, majd a téren a Katolikus Karitász önkéntesei gyertyákat adtak a résztvevőknek. Közösen gyújtották meg a szeretet lángját jelképező gyertyákat és nagy szív alakot formáztak. Ezt követően a Padányi Katolikus Iskola gyermekkórusának és a Szilágyi Keresztény Iskola harangegyüttesének adventi gyertyafényes koncertjét tartották meg a bazilikában.

A program során felajánlott adományokat a hátrányos helyzetűek karácsonyi megsegítésére fordítják. Ezzel talán sikerül elérni azt, hogy a szeretet legnagyobb ünnepén mindenkinek alkalma legyen gondtalanul ünnepelni és elhinni, hogy csodák még ma is történhetnek, csak hinni kell bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!