Hírek

2017.06.09. 09:05

Összekeveredtek az üzemanyagok - Gázolajtartályokba került a benzin és fordítva!

Az olajtársaság üzemanyag-szállítója tévesen hajtotta végre a lefejtést múlt pénteken a kétegyházi benzinkúton, így az üzemanyagok összekeveredtek.

A mulasztást csak az első reklamációk alkalmával észlelték a benzinkutasok, és a kiszolgálást azonnal leállították. Tegnap már újra biztonságosan tankolhattak az autósok. Azt ígérik, mindent megtesznek a mihamarabbi, gördülékeny ügyintézés és a megfelelő kárrendezés érdekében.

Órákon át tankoltak nem a járművükbe való üzemanyagot önhibájukon kívül az autósok múlt pénteken a kétegyházi benzinkúton. A benzines gépkocsik sofőrjei nem értették, miért állt le az autójuk. A dízeles járművek vezetői leállást nem tapasztaltak, csak furcsa motorhangokat.

Volt, aki visszament a benzinkútra, de az első esetnél az alkalmazott nem is sejtette, hogy az üzemanyaggal lehet bármi gond. A második hasonló panasznál már felmerült a gyanú, aztán jött a harmadik, és a gyanúból bizonyosság lett.

– Az üzemanyag-szállító tévesen hajtotta végre a lefejtést, vagyis gázolajtartályokba került a benzin és fordítva Azonnal szóltak a munkatársaim, és a kiszolgálást leállítottuk – hangsúlyozta Oláh Timót, az üzemanyagtöltő-kutat működtető cég ügyvezetője. – Értesítettem az olajtársaságot, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt is. Ahol csak lehetett, azonnal közzétettük a sajnálatos eseményt.

Sokan tankoltak addig, amíg az üzemanyagok összekeveredésére fény derült.

– Mintegy 1100 liter másmilyen üzemanyag kerülhetett a járművekbe, mint amilyen kellett volna, és tegnap délelőttig már 30-an jelentkeztek, hogy mi a teendőjük – magyarázta Oláh Timót - írja a beol.hu.

– A tankolt mennyiséget az ügyfelek visszakapják. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a tulajdonos az igazolt károkat tudja csak megtéríteni, ezért, ha szerelői beavatkozás történik, minden esetben számla és a szerelő nyilatkozata szükséges az üzemanyag okozta meghibásodásról.

A kárigényről a jegyzőkönyvet a benzinkúton vesszük fel, de a kártalanítás csak akkor fizethető ki, ha ezt az olajipari cég jóváhagyta. Bár vétlenek vagyunk, de a kellemetlenségért elnézést kérünk, és mindent megteszünk, hogy a kártérítések rendben legyenek.

Miután elszállították a rossz üzemanyagot, kitisztították, teljesen átmosták a tartályokat, és megfelelő üzemanyaggal töltötték fel, szerdán reggel kinyithattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!