Hírek

2014.12.23. 18:56

Öt munkaszüneti nap követi egymást szerdától

Veszprém – A háziorvosi és fogorvosi, valamint a fekvőbeteg-ellátásban az ügyeletet ellátó helyek a szokásos ünnepnapi rendnek megfelelően fogadják a sürgősségi ellátásra szorulókat, tájékoztatott közleményében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Tremmer Tamás

A héten egymás után öt munkaszüneti nap lesz, ezért a hivatal arra figyelmeztet, aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, szerezze be őket. Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán az Ügyeletek menüpont alatt. Ma a szombatra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, többnyire rövidített munkarendben. (Folytatás a 2. oldalon, Minden... címmel.)Minden járásban ügyelnek

A karácsonyi ünnepek alatt, illetve az azt követő munkaszüneti napokon az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók. Háziorvosi ügyelet a megyében Ajkán, Devecserben, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Pápán, Sümegen, Tapolcán, Várpalotán, Veszprémben és Zircen működik folyamatosan. A fogászati ügyelet a veszprémi Halle utcában reggel 8 és délután 2 óra között tart nyitva.

A gyógyszertárak december 25-én és 26-án a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. December 27-én, szombaton, valamint 28-án, vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a patikák, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, például a bevásárlóközpontokban működők.

A tisztiorvosi szolgálat azt tanácsolja, ne csak a rendszeresen szedett pirulákról gondoskodjon mindenki, hanem például láz- és fájdalomcsillapítókról vagy a hasmenés elleni gyógyszerekről is.

Emellett érdemes beszerezni a megfázásos tüneteket enyhítő láz- és köhögéscsillapító szereket, valamint a gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményeket, valamint kötszert, sebfertőtlenítő szert, gyorstapaszt, és az égési sérülések gyors ellátásra szolgáló készítményeket is, írja közleményében az ÁNTSZ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!