Hírek

2009.08.13. 02:29

Ötletek a fűzfői deltára - Két budapesti iroda nyerte az összesen 1,4 millió forintos díjat

Balatonfűzfő - A jövőbeli városkép lehetséges alternatíváival ismerkedtek a település lakói egy kedden nyílt kiállításon.

Győrffy Árpád

A képviselő-testület februárban hirdetett ötletpályázatot a Fűzfőfürdő és Fűzfőgyártelep közötti terület lehetséges fejlesztéséről. 


A konkrét pályaműveket Hornyák Attila főépítész mutatta be
(Fotó: Győrffy Árpád)

A környéken Deltaként ismert terület jövőbeni lehetőségeit behatárolja két hatalmas körforgalmi csomópont, amit a 71-es és 72-es főút, illetve a 71-es elkerülő szakaszának találkozásánál alakítottak ki. 

A pályázati anyagot tizen-négy tervezőcég vásárolta meg, nyolc közülük terveit is leadta a júniusi határidőig. A bírálóbizottság két pályázatot talált díjazásra alkalmasnak. 

Az I. helyezést és a vele járó 800 ezer forintot a Pestterv Kft., a 2. helyezést 600 ezer forintos pályadíjjal az Eningen Kft. nyerte el. Mindkettő budapesti vállalkozás.

A nyolc pályázati anyagból kedden nyílt kiállítás a fűzfőfürdői közösségi házban. Az érdeklődőket köszöntő Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester elmondta, hogy a pályázat kiírásával szakítani akartak azzal a rossz gyakorlattal, amikor az esetleges befektetők ötletei alapján dől el, mire is használnak majd egy-egy területet. 

Az ilyen ad hoc döntéseknek eklektikus területfelhasználás lehet az eredménye, ami nem használ a település többi részének sem. A beadott tervek a terület hasznosításáról kidolgozott elképzelések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!