Hírek

2015.12.07. 17:32

Óvatosabban álljunk az árubemutatókhoz

Veszprém - Egyik olvasónk, mikor rájött, hogy termékbemutatóra hívták, inkább kihagyta a nagyszerű ajánlatot, a százharmincnyolcezer forintra „leértékelt” négyszázezer forintos készüléket, továbbá az ajándékát, de még az ingyenebédet is.

Heffler Péter

Korábban már többször is kértük olvasóinkat arra, hogy ha termékbemutatós meghívót kapnak, vagy meg szeretnék osztani velünk egy ilyen rendezvényen szerzett élményeiket, akkor bátran írják meg nekünk a tapasztalataikat.

A téma különösen aktuális, hiszen jövőre szigorítanák az erre vonatkozó jogszabályokat. Így például az árubemutatóval egybekötött termék-értékesítést végző kereskedő az árusítás helyszínén, utaztatások esetében az indulási helyszín megyeszékhelyén köteles ügyfélszolgálatot működtetni személyes, írásbeli, telefonos és elektronikus elérhetőséggel.

Továbbá autóbuszos termékbemutató esetén, a kereskedőnek gondoskodnia kell az érdeklődők oda-vissza szállításáról, nem csábíthatják a fogyasztókat nyeremény ígéretével, illetve pénzügyi szolgáltatást sem lehet majd nyújtani a termékbemutatók helyszínén.

Az új jogszabályok bevezetéséig mégis tanulságos lehet Kocsis Jenőné története, aki levélben írta meg nekünk egy október 29-ei árubemutatón szerzett élményeit. - Az egyik cégtől egy veszprémi panzióban tartandó előadásra kaptam meghívót. A telefonban közölték, nem termékbemutató, ami utólag kiderült, természetesen az - mesélte Kocsis Jenőné, aki a hallgatóságról elárulta, hogy többnyire hetven-nyolcvan évesekből állt.

- Egy erőszakos, szemtelen előadó, bizonyos Erika kihagyhatatlan áron, százharmincnyolcezer forintért kínált egy korábban négyszázezer forintra taksált, valamilyen „oxigéndús" terméket. Amikor ennyiért sem kellett senkinek, akkor lehülyézett mindenkit, és a szemünkre vetette, hogy csak az ingyenebédért jöttünk. Az előadó stílusa, valamint az általuk kínált bóvli áruk annyira felbosszantottak, hogy felálltam és otthagytam mindent - ajándékot, ebédet - és elindultam a buszmegállóba. A döntésem szerencsére másokat is távozásra buzdított - mesélte még Kocsis Jenőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!