Hírek

2009.03.18. 03:29

Óvatosan az iskolákkal

<b>Megyei körkép</b> - Nem zártak be iskolákat és a közeljövőben nem is terveznek ilyesmit a megye legtöbb településén, derült ki a teljesség igénye nélkül készült körkérdésünkből.

Munkatársainktól

Sümegen, Balatonalmádiban, Balatonfüreden és Pápán az elmúlt években nem volt szükség oktatási intézmények bezárására, és a következő tanévben nem is tervezik ezt, tudtuk meg az önkormányzatok illetékeseitől.

A megyeszékhelyen 2007-ben vontak össze két oktatási intézményt, a Cholnoky és a Nagy László általános iskolákat, a következő tanévben nem terveznek további összevonásokat - tájékoztatta lapunkat Szauer István, az önkormányzat oktatási és sport- irodájának vezetője.

Várpalotán csak formális összevonás történt - válaszolta kérdésünkre Puklicsné Nagy Viktória -, az öt általános iskola két székhely iskola és három tagintézményeként működik tovább két éve. Tapolcán hasonló a helyzet, az önkormányzat fenntartásában az elmúlt évben vontak össze három általános iskolát - tudtuk meg Tóth Mária oktatási referenstől. 

Várpalotán és Tapolcán is ez inkább csak előnyökkel jár, a szakos tanárok számára ugyanis átjárhatók az iskolák.

- 2007. szeptember elsejével jött létre a Zirc és környéke iskolatársulás Zirc, Bakonybél, Pénzesgyőr és Lókút részvételével - tudtuk meg Lingl Zoltántól. A kistérségi iskola igazgatója elmondta, a bakonybéli iskolában annyiban változott a helyzet, hogy 2007 óta a hetedikes és a nyolcadikos diákok a zirci Reguly iskolába járnak be. 

Jelenleg Olaszfaluval tárgyalnak, március 31-én dől el, hogy az iskola csatlakozik-e a társuláshoz. Ha igen, akkor a hetedik és nyolcadik osztályos diákoknak Zircre kell majd bejárniuk.

Devecserben annyi változás történt, hogy az általános iskolát összevonták az óvodával, így egy irányítás alá került a két intézmény. A tanárok számára az összevonás előnyökkel jár, ugyanis átjárhatók az tézmények

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!