Hírek

2013.09.07. 15:57

Palotai biennálé

Harminckét várpalotai és környékbeli képzőművész alkotásai láthatóak a negyed évszázaddal ezelőtt alakult Palotai Alkotók Köre jubileumi kiállításán a Nagy Gyula Galériában.

Szabó Péter Dániel

- Várpalotán évtizedek óta folyamatosan virul a képzőművészet. Mindig akadtak olyanok, akik élre álltak, csoportokat szerveztek, tanítottak, kiállításokat szerveztek és természetesen alkottak. Nagy Gyula, Lendvai József vagy épp Szelestey László lelkesedése nélkül aligha beszélhetnénk Várpalotán képzőművészeti hagyományokról. 


Huszonöt évvel ezelőtt, 1988-ban helyi és környékbeli festők, grafikusok, iparművészek és szobrászok alakították a Palotai Alkotók Körét. E szellemi és alkotó közösség létezése és működése a kezdetektől a Nagy Gyula Galériához kötődött, így a jubileumi kiállítás helyszíne is jelképes - mondta el köszöntőjében a 28. Várpalotai Napok keretében nyílt tárlat ünnepélyes megnyitóján Talabér Márta.

A város polgármestere egyben jó szívvel ajánlotta is az október 6-ig látható, 32 művész alkotásait felvonultató tárlatot, amelynek kurátora Sárváriné Rieder Zsuzsanna volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!