Hírek

2015.07.12. 19:37

Pánik a strandon: fürdőzők tömegei kerestek egy eltűnt férfit a vízben

Balatonlelle - A fürdőzők élő láncot alkotva keresték az eltűnt férfit a vízben. Fantasztikus összefogás szemtanúja volt egyik veszprémi olvasónk, Kékesi Szabolcs.

B. Virág Rita

Balatonlellén tölti szabadságát a veszprémi Kékesi Szabolcs, s ma különleges események szemtanúja volt a helyi strandon. Nagyjából öt óra magasságában vagy ötven fürdőző kéz a kézben, élő láncot alkotva próbálta átvizsgálni a strand vizét. Eltűnt férfit kerestek, akit családja órák óta várt vissza. A 49 éves férfit először a hangosbemondó segítségével próbálták megtalálni, de miután nem jártak sikerrel, a helyi vízimentőkhöz fordultak az aggódó családtagok, akik az elsősegély helyen villámgyorsan élő láncot szerveztek az önkéntes fürdőzőkből, kicsik és nagyok, felnőttek és gyerekek is becsatlakoztak a keresésbe.

Fotó: Kékesi Szabolcs

A parton többen aggódva figyelték a történéseket. Bűnmegelőzés feliratú pólókban fiatalok a férfi nevét kiáltozták mindenfelé, hátha előkerül a parton. Aztán vagy egy órás kutakodás után hirtelen mindenki szétszéledt. Előkerült a férfi, szerencsére élve. Az egyik helyi étkezdében teljesen belemerült valamilyen érdekes sportközvetítésbe, a különös felhajtás sem tűnt fel neki. Hogy a felesége és a családja végül mit mondott neki, amikor előkerült, arról már nem érkezett beszámoló.

A strandolók példás összefogása azonban mindenképpen szót érdemel, hiszen egy emberként, élő láncot alkotva kutattak, kerestek társuk után. Ismerősök, de többségében ismeretlenek nyújtottak segítő kezet azonnal. Az eset végül szerencsére jól végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!