Hírek

2014.06.28. 13:45

Pannon Egyetem MFTK diplomaátadó ünnepsége

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán

Balla Emőke

A társadalom értékeli a bölcsészeket, mondta dr. Horváth Géza dékán a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) diplomaátadó ünnepségén.

A bölcsészet az emberrel foglalkozó tudomány, az emberek közötti kapcsolatokat, folyamatokat vizsgálja, emelte ki beszédében a dékán. Szükség van a bölcsészek nyelvtudására, kommunikációs és pszichológiai képességeire, a világ megismerésére iránti fogékonyságára, nyitottságára, mobilitására. Magyarországon nincs bölcsész munkanélküliség, a cégek harminc százalékban bölcsész végzettségű szakembereket keresnek. A diploma értékét a hozzáadott érték határozza meg, a kar nem szakmát ad a hallgatóknak, hanem képességeket, melyekkel elsajátíthatják hivatásukat. Ne legyenek kishitűek, higgyenek önmagukban, a veszprémi humanitásban, mondta a dékán, aki megemlítette azt is: jubileumi lesz a következő, 2014-15-ös tanév: huszonöt évvel ezelőtt, 1990-ben kezdődött a bölcsészképzés az egyetemen, az egykori tanárképző karon.

Dr. Friedler Ferenc rektor köszöntőjében a diploma értékéről beszélt, valamint arról, hogy az intézmény kétharmad részben projekt tevékenységből tartja fenn magát, a projekt tevékenység kapcsolódik az oktatáshoz és a kutatáshoz. A végzős hallgatókat köszöntötte, elképzeléseik megvalósításához sok sikert kívánt Huszár János vezérőrnagy; a Pannon Egyetem és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság megerősítette együttműködését. A székesfehérvári Összhaderőnemi Parancsnokság több éve működik együtt az egyetemmel, gyakorlati helyet biztosít a hallgatóknak. A mostani megállapodás az MFTK nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszak-, valamint politológia alapszakon tanuló hallgatóinak nyújt szakmai ismereteket.

A diplomaátadó ünnepségen dr. Papp Sándor professor emeritus Bécsy Tamás-díjat vehetett át. Pedagógusnap alkalmából Budapesten kapta meg a Szent-Györgyi Albert-díjat dr. Kovács Árpád, a kar egyetemi tanára, az Apáczai Csere János-díjat dr. Géczi János egyetemi docens, tanszékvezető, a diplomaátadón őket is köszöntötték.

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi karán 278 hallgató végzett 9 alapszakon, 9 mesterszakon, 3 régi egyetemi képzésen, 3 szakirányú továbbképzésen és 1 felsőfokú szakképzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!