Hírek

2017.06.19. 12:42

A szünidő veszélyeire figyelmeztettek Pápán

Pápa - A szünidő veszélyeire hívták fel a diákok figyelmét a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőrei a tanév utolsó hetében.

Polgár Bettina

Az iskolarendőrök a közelmúltban mintegy négyszáz pápai és vidéki általános iskolást tájékoztattak arról, mit tehetnek saját biztonságuk érdekében a nyári vakáció alatt. Az egyenruhások hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, mire kell ügyelniük a gyermekeknek, ha egyedül tartózkodnak otthon vagy a strandokra látogatnak.

Kiemelték, hogy a fiatalok mindig tartsák zárva a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput, valamint idegent ne engedjenek be otthonukba. A strandolás kapcsán pedig arra figyelmeztettek, indulás előtt mindig át kell gondolni, hogy milyen értékeket szükséges feltétlenül magukkal vinni a vízpartra, ahol azokat célszerű értékmegőrzőben tárolni. Ennek hiányában valaki mindig őrizze a csomagokat, melyek a törölköző alatt nincsenek biztonságban.

Fotó: Vallner Bettina

A gyermekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait is átismételték a rendőrök, valamint az ingyenes segélyhívók rendeltetésszerű használatára szintén kitértek. Az iskola rendőre program zárásaként a pápai Türr István Gimnázium iskolanapjára látogattak ki az egyenruhások, ahol bemutatták a rendőrautót és a csapatszolgálati eszközöket, továbbá regisztrálták az országos rendszerbe az érdeklődő diákok kerékpárjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!