Hírek

2012.12.19. 16:16

Pápán is demonstráltak a diákok

Pápa - Mit akarunk? Válaszokat! Mikor? Most! Mi vagyunk a jövő, a pénz nem egyenlő a tudással! - hangoztatták a diákok szerdán délután a városháza elé összehívott demonstráción. A kormány intézkedéseit bíráló megmozduláson a város középiskoláinak többségében végzős diákjai vettek részt.

Nagy Imre

- Azért vagyunk itt jelen, hogy ne üres ígéretekkel tömjék be a szánkat. Konkrétumokat, kőbe vésett törvényeket szeretnénk látni, amiket nem lehet két-háromnaponta megváltoztatni. A demonstrációnk békés, politikai pártoktól mentes, de szeretnénk, ha meghallanák a szavunkat - fogalmazott Töreki Milán, a demonstráció egyik szervezője. A szökőkúton állva több szónok is megfogalmazta a diákok elégedetlenségét és kétségeit.

 

(Fotó: Nagy Imre)

- A kormány, amely ellenzékben azt nyilatkozta, hogy ingyenessé akarja tenni az egész felsőoktatást, most folyamatos bizonytalanságban tart minket. Tényeket szeretnénk, nem azt, hogy kétnaponta változtassák a véleményüket. Tehetős családok gyermekei különösebben jó eredmény nélkül továbbtanulhatnak? Ez így nem jó. Csatlakozunk és szolidaritást vállalunk ezért a hallgatói önkormányzatokkal és a hallgatói hálózattal. A továbbtanulásunkat ne tegyék tönkre, a jövőnket ne tereljék zsákutcába - fogalmaztak a diákszónokok, akik annak a véleményüknek is hangot adtak, hogy a kormány által hozott döntések ésszerűtlenek és gyakorlatilag kivitelezhetetlenek, az ígéretek betarthatatlanok.

- Ma nyugodt lelkiismerettel fekszem le aludni - mondta az egyik résztvevő. - Ha nem is lesz eredménye a tiltakozásunknak, mi megtettük, ami tőlünk telik, megpróbáltunk változtatni a jövőnkön.

További Veszprém megyei tüntetések itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!