Hírek

2017.02.06. 20:50

Példát mutatni - Taggyűlés a KDNP helyi szervezeténél

Veszprém - Mi sosem változtatjuk meg a világnézetünket, képviselnünk kell a keresztény értékeket - mondta el Gaal Gergely országos elnökségi tag a Kereszténydemokrata Néppárt Veszprémi Szervezete sajtótájékoztatóval egybekötött éves taggyűlésén.

Leitner Vera

- Száztíz nyilvántartott tagunk rendszeresen vesz részt rendezvényeinken. Taggyűléseinkre olyan politikusokat is meghívtunk, mint Porga Gyula polgármester, Takács Szabolcs kormánymegbízott vagy Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke - mondta el Latorczai János a sajtótájékoztatón. Az elnök kiemelte, valós tartalmú, jó kapcsolatot tartanak fenn például a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével és a KDNP Budapest II. kerületi társszervezetével.

- A 2017-es év egyik ki-emelkedő eseménye lesz, amikor a várkapu oldalára elhelyezzük és felavatjuk Horváth Balázs rendszerváltó miniszterelnök-helyettes emlékreliefjét tavasszal - nyilatkozta Szűcs Attila titkár.

Gaal Gergely (balra) és Latorczai János a KDNP eredményeiről és az új tervekről tájékoztatta a jelenlévőket. Jobbra Bayer Zsolt író Fotó: Penovác Károly

- Mi sosem változtatjuk meg a világnézetünket, képviselnünk kell a keresztény értékeket. Példát kell mutatnunk, de úgy, hogy az a mai, aktuális helyzetnek megfeleljen - nyilatkozta Gaal Gergely országos elnökségi tag a gyűlésen tartott előadásában.

A taggyűlés vendége, Ba-yer Zsolt író, publicista szerint hajlamosak lehetünk a kereszténydemokratákra furcsa csodabogarakként tekinteni, mivel keresztény értékek mentén akarnak közéletet csinálni, ami ma lehetetlennek tűnhet. - Én pont fordítva látom a világot. A nyugati világ keresztény és nemzeti reneszánsz előtt áll. Vagy ha nem, hamarosan el fog pusztulni - mondta az író, aki úgy véli, ha most minden összeomlik, a letűnt világ romjain csak keresztény és nemzeti alapon lehet felépíteni bármit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!