Hírek

2017.03.20. 10:52

Fotóalbum a közös élményekről

Pénzesgyőr ( mah) – A Pénzesgyőr Baráti Kör immár tizennegyedik éve ápol szoros kapcsolatot a csallóközi királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulással.

Müller Anikó Hanga

– 2003-ban internetes kapcsolatkeresés során találtuk meg egymást, még ez év augusztusában náluk, a Szent István napi ünnepségen megtörtént az okmánycsere a hivatalos együttműködésről, tájékoztatta lapunkat Páder Rezső titkár.

A színes fotóalbum a több mint egy évtizedes közös élményeket idézi, melyet Szerencsés Magdolna mutat Páder Rezsőnek Fotó: Müller Anikó Hanga

Odafigyelnek egymás munkájára, a királyfiakarcsaiak együtt ünnepelték pénzesgyőri barátaikkal a közelmúltban huszonöt éves jubileumukat, a napokban pedig a március 15-i ünnepséggel egybekötött évadnyitó közgyűlésre érkezett négytagú delegációjuk.

– A 2001. évi alakuláskor azt gondoltuk, jó lenne a Kárpát-medencében felvenni a kapcsolatot egy kulturális szervezettel. Rátaláltunk a pénzesgyőriekre, megnyerőek voltunk egymás számára, az óta is élő, baráti a kapcsolatunk. Rendszeresen részt veszünk egymás programjain, most is érdeklődéssel hallgattuk, milyen tartalmas kulturális programokkal töltötték meg a tavalyi évet, mondta Szerencsés Magdolna, a társulás kulturális felelőse.

Minden évben szerveznek egy közös buszos kirándulást. Szinte az egész Dunántúlt bejárták már közösen, de voltak Szlovákiában és Prágában is. Együtt búcsúztatják az ó-évet, hol Szlovákiában, hol Magyarországon. Most a karcsaiak örömmel adtak hírt arról, hogy augusztusban, a Szent István napi ünnepségen tervezik felállítani településükön Rieger Tibor szobrászművész Magyarok Nagyasszonya szobrát. Küldöttségük magával hozta annak kicsinyített mását. Pénzesgyőr Baráti Köre tagjai a szobor elkészítését százhuszonháromezer forinttal támogatják. A közelmúltban a királyfiakarcsaiak fotóalbumot készítettek az elmúlt tizenhárom év közös emlékeiből, melyet nagy érdeklődés fogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!