Hírek

2014.06.28. 15:35

Péti nyár a ligetben

Pétfürdő - Látványos színpadi programok, koncertek, sajtófotó és katonai egyenruha kiállítás, kirakodóvásár, fúvószenekari és mazsorett találkozó várta idén a kétnapos Péti nyár rendezvénysorozat látogatóit.

Szabó Péter Dániel

Fotók: Szabó Péter Dániel

A honvédelem volt az idei programsorozat középpontjában, ennek megfelelően több, a témához kapcsolódó programmal készültek a szervezők. A közösségi házban szombaton a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ életét és mindennapjait bemutató sajtófotó, valamint katonai egyenruha kiállítás nyílt, míg a könnyedebb szórakozás kedvelői gólyalábas lovagi tornának, illetve katonazenekari koncertnek tapsolhattak. Látványos harci bemutatón idézték meg a hazáért küzdő magyar katonákat is. A honfoglalás koráért Kelemen Zsolt, a középkori végvári harcokért a Bakonyi Poroszkálók csapata felelt, de nagy siker volt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc felelevenítése a fehérvári huszárok előadásában, valamint az első és második világháborús bemutató a Magyar Tartalékosok Szövetsége hagyományőrző csoportja, illetve a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület közreműködésével. A Palotai Turul Társaság által szervezett történelmi zászlók találkozóján mintegy 25 magyar lobogót mutattak be, majd vonultak körbe velük a ligetben a szervezők.

Persze a fő hangsúly a könnyed szórakozáson volt. Már pénteken több ezer embert vonzott a látványos bemutatókkal egybekötött fúvószenekari és mazsorett találkozó, valamint a Balkan Fanatik és az LGT Emlékzenekar koncertje. Szombaton aztán rátettek egy lapáttal a várpalotai járás kulturális és tánccsoportjai, s a főzőverseny lelkes résztvevői. Este a The Gain Music és a Kowalsky Meg A Vega koncertje, valamint tűzzsonglőrök produkciója zárja a rendezvényt.

Címkék#nyár#Pét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!