Hírek

2017.05.06. 13:12

Búzás Sándor és Jung Ferenc a legjobbak - polgárőröket díjaztak Herenden

A Tüskevári Polgárőr Egyesület lett az év polgárőr egyesülete 2016-ban, Búzás Sándor Nemesgörzsönyből az év polgárőre és a dózsavárosi Jung Ferenc kapta az év veszprémi polgárőre díjat.

Molnár Sándor

Közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége. A rendezvényen részt vettek a társszervezetek, a rendőrség és a katasztrófavédelem vezetői is.

Dézsi János a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke értékelőjében elmondta, hogy pozitív évet zártak, úgy gazdaságilag, mint szakmailag. Elismeri a munkájukat a rendőrség, a katasztrófavédelem és más társszervek is, akikkel együtt tevékenykednek. Sok helyen nincs probléma az önkormányzati támogatottsággal, de néhány esetben jó lenne, ha az önkormányzat jobban tudná támogatni a helyi polgárőr egyesületet. A lakosság elfogadja őket és az elmúlt 25 év arra kötelezi a megye polgárőreit, hogy továbbra is vállalják ezt az önkéntes munkájukat.

A rendőrségnek nagyon harmonikus az együttműködése a polgárőrökkel a megyei rendőrfőkapitány szerint. – A polgárőrség folyamatosan figyelemmel kíséri az elvárásainkat és a mi feladatrendszerünkhöz igazítják a szolgálatukat. Ez nagyon igaz most, jelen helyzetben a délvidéki határőrizeti munkára, mivel a lakosság szubjektív biztonságérzetét ez elméletileg hátrányosan befolyásolhatná, hiszen a rendőreink egy része lent van a határon. A polgárőrség nagyon jól kiegészíti a mi szolgálatunkat. A saját önállóságuk is meg van, hiszen ők élnek a településen, ők érzik leghamarabb a problémát, nekik kell leggyorsabban reagálni. Ha valamit nem tudnak megoldani, akkor keressék meg a rendőrséget és mi fel tudunk lépni hatékonyabb eszközökkel – mondta Tarcsa Csaba r. dandártábornok.

A közgyűlés végén elismeréseket adtak át. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát vehette át Mezei József a Csabrendeki Polgárőr Egyesület elnöke, Pergő Margit Berhida polgármestere és Bokodi Béla a Vinári Polgárőr Egyesület tagja.

„Az év veszprémi polgárőre” díjat Jung Ferenc kapta, akit meglepett az elismerés. Első ízben jutalmazták a munkáját, ezért nagyon meghatódott. Elmondta, hogy megalakulása óta tagja a Dózsavárosi Polgárőr Egyesületnek. Szolgálatukat a városrész lakossága érdekében végzik. Figyelnek a rendre, szemmel tartják a gyanús alakokat és próbálják megakadályozni az illegális szemétlerakást a környező erdőrészeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!