Hírek

2017.07.26. 20:05

Polka Amália néni tánciskolájában - Improvizációs előadás és szabad versek a Művészetek Völgyében

KAPOLCS - A Momentán udvar továbbra is nagy kedvenc a völgy színes forgatagában, Lackfi János költő viszont elvarázsolta a közönséget.

Rieger Zsanett

Irodalomkedvelőként a Kaláka versudvarba vezetett elsőként az utunk, ahol Lackfi János nyűgözte le a közönséget az ötletes verskreációival. Természetesen ebben a hallgatóság is segítségére volt. Lackfi kiélezett élethelyzeteket vett górcső alá és a hétköznapokból hozott példákat. Zenés versimprójához csatlakozott tegnap Kis Judit Ágnes, Ferenczi György és az Első pesti Rackák, akiknek a versekből még nem lenne elég.

És, ha már impro, következő állomásunk a Momentán udvar, ahol az Éjjel-Nappal Momentán című előadásában újabb részlet derült ki a veszprémi egyetemisták szappanoperaszerű mindennapjairól. Bár az előadás brazil hangulatú, de a magyar vérmérsékletet hűen megmutatja. A darabot a közönség alakítja, így nincs hiány abszurd helyzetekből.

Ezen a napon a Momentán főhőse Kepes András, akivel kötetlenül beszélget a társulat. Esténként pedig a Momentán mozi lép működésbe. Ismert és közkedvelt témájú rövidfilmeket vetítettek. Majd a költészetek után a tánc világába csöppentünk bele. A Muharay udvar táncos zenével fogadott minket.

Autentikus hagyományőrző táncosok és a népművészet ihlette alkotók mutatkoztak be. A Triola gyermekvilág tartott táncos, zenés és kézműves- foglalkozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Bemutatkozott még Amália néni tánc-iskolája, ahol többféle táncstílust is kipróbálhattak az érdeklődők. Többek között polkát, csacsacsát, hiphopot, polgári és néptáncokat mutattak be a látogatóknak.

A Folkudvarban nem akármilyen történettel szórakoztatták a gyerekeket, érdeklődőket. A Csámborgó mesék interaktív játék muzsikával vegyítve. Tegnap délután Tündér Ilona történetét mutatták be.

Ez az interaktív mese, nemcsak gyerekeknek, hanem idősebbeknek is szórakoztató lehet. Az utcán egyik helyszínről a másikra áttérve színes portékák, finom illatok tarkították utunkat. Mindenki megtalálta a kedvére való szuvenírt, amit emlékül magával visz a völgyből.

A színházak kedvelőinek is kedveztek a szervezők. Tegnap például az érdeklődők SzFE Globe színpadán Csokonai Karnyóné című színdarabját nézhették meg.

Emellett Mrozek Emigránsok darabját, ma pedig a Szülői értekezlet címmel lesz előadás, amit megtekinthet a nagyérdemű. Levezetésként pedig esti koncert várja az ide látogatókat. Palya Bea, Péterfy Bori és a Love Band lép színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!