Hírek

2013.07.28. 13:01

Póráz nélkül

Szájkosár, póráz, műanyag zacskó, fegyelem. Így közlekednek a kutyások. De hogyan az utcazenei bulizók? Sétálnak, zenélnek, esznek, isznak, szívnak, majd ürítenek - zacskó nélkül.

Gombás Gabriella

Sürgető dolgukat éppen ott végzik, ahol tehetik, virágágyásokban, kapualjakban, a Színházkertben, az Erzsébet ligetben, a nyugdíjasház környékén. És hánynak. No, de ennyien? És a belváros minden kisutcájában?  

És miért fetrengtek a földön hajnalban, az utcazenés tizenévesek szerte szét? Erre a megválaszolhatatlan kérdésre keresték a választ a közösségi oldalak látogatói is: "Éjféltől hajnali 4-5-ig lerészegedett, zömében 15-25 év körüli bandák randalíroztak mindenütt, hangosan üvöltve, szemét és ürülékhegyeket hagyván maguk után a parkokban... Üres üvegek, betonostól kitépett jelzőtáblák, felborogatott kukák...

Tudjuk, hogy ilyenkor nagy erőket köt le a rendezvények biztosítása, de a buli után nem lehetne egy kicsit az emberi viselkedés legalapvetőbb normáit be nem tartókra is figyelni?... A szülők, nem tudják, hogy a 13-14 esztendős gyermekük részegen csatangol az éjszakában?" 

Kutyások tanakodnak a sarkon. Tapasztalatcsere folyik arról, hova nem kell kutyát vinni az utcazene másnapján. A hajnali takarítók alapos munkát végeztek, zsákszámra szállították el a műanyag poharakat, italosüvegeket sörösdobozokat. Hogy ezek miért nem landoltak a kukákba, amelyekből volt bőven?

Lehet mutogatni, de nem érdemes, írja az egyik kommentelő. A perzselő hőségben, amikor egy levél sem rezzen a fákon, nem mozdul a tömény húgy és maró ürülékszag a virágágyások környékén. Nincs az a takarító, aki ezen segíthetne. Legfeljebb az égiek. Reménykedve kémleljük az eget, hátha esik. Akkor majd friss "városszag" lesz a környéken és kisgyermekkel, kutyával ismét sétálni lehet a parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!