Hírek

2009.11.18. 16:56

Pornó titkok és plasztikai műtétek a mozicsatornán

Provokatív, megbotránkoztató, pikáns, feltáró jellegű dokumentumfilmekkel jelentkezik az HBO decemberben.

Kiss Nikolett

A mozicsatornán december 10-én a pornókirály, Pierre Woodman egyedülálló „munkamódszere” kerül terítékre, míg december 17-én egy másik film, a Miss Plastic - A szikék szépe mutatja be a Miss Plastic Hungary szépségverseny hátterét és a plasztikai műtétek magyar valóságát. A két film az első két darabja a Magyarországon elindult HBO saját gyártású dokumentumfilmeknek.

Pierre Woodman neve a pornófilm-kedvelő közönség számára bizonyára ismerősen cseng. A 46 éves pornófilmrendező és fotós - több mint 60 pornófilm és több mint 1.000 szex jelenet szülőatyja. A pornókirály 1.500 fotóbeállítást álmodott az objektív elé, és 7.000 casting, vagyis a pornós szakma szempontjából még „szűz” lányok beavatásával írta be nevét a pornótörténelembe. A legmegdöbbentőbb szám mégsem közvetlenül a filmekhez kapcsolódik: Mr. Woodman ugyanis – saját bevallása szerint – több mint 3.000 nőt vitt már ágyba.

A december 10-én sugárzott, Kovács M. András és Szajki Péter által rendezett A Pierre Woodman-sztori valójában Pierre Woodman „meztelen” és kendőzetlen portréja, amely bemutatja a szexipar és Pierre „munkamódszerének” eddig rejtett működését. Egy férfiét, aki magyar, cseh, szlovák és orosz lányok tucatjait (Silvia Saint, Tania Russof, Alexa May, Monica Sweet, Monique Covét, Laura Angel, Lenka Gaborova, Sophie Evans, Cassandra Wilde, és a cseh Playmate Caylian Curtis) fedezte fel a pornóipar számára. Lányokat, akik gondolkodás nélkül részt vettek Pierre castingjain. De vajon miben rejlik Pierre ellenállhatatlan vonzereje?

A Pierre Woodman-sztori feltárja a Woodman-jelenség minden fontos elemét: megismerjük az embert, honnan is jött, ki is ő; a munkamódszerét, hogyan is működik a casting; és a pornóipar kulisszatitkai sem maradnak rejtve. Megfordulunk a pornókirály életének és karrierjének fontos állomásain: szülővárosában, Párizsban, Prágában és Budapesten.

Pierre castingjai rendszerint hotelszobákban zajlanak, általában Kelet-Európában, ahol ügynökei „cserkészik be” a legújabb felfedezetteket. Másfelől gyakran bevásárlóközpontokban vagy egyéb nyilvános helyeken fedezi fel a lányokat. A castingolt lányok általában 18 és 20 év közöttiek, a legtöbbjük azonban nem igazán tudja, mit csinál Woodman, aki számára az a legnehezebb feladat, hogy meggyőzze őket, hogy elmenjenek vele a hotelszobába. Ha már egyszer odacsalta a lányokat, nincs más dolga, mint a tolmács segítségével megmutatni nekik a Private magazint vagy néhány pornóképet, azokhoz hasonló lehetőséget ajánlva számukra. Az első reakciójuk általában elutasító, de hosszas beszélgetés után gyakran sikerül meggyőznie őket, hogy átadják magukat a Woodman-stílusnak.

A másik megdöbbentő történet azokról a hölgyekről szól, akik elindultak a Miss Plastic Hungary-n, az első olyan szépségversenyen, ahol csak plasztikai műtéten átesett nők indulhatnak. Spáh Dávid rendező szemén keresztül a dokumentumfilm bemutatja a mai magyar társadalom valóságát, vagyis egy képet azokról a nőkről, akik annyira nem tudják elfogadni magukat, hogy átszabatják a testüket.

A Miss Plastic szépségverseny szervezőinek eltökélt célja: hogy eloszlassák a plasztikázott nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat. Véleményük szerint az átlagember ezeket a nőket torznak, természetellenesnek, sőt, gyakran csúnyának tartja. A film pedig azt a kérdést feszegeti, vajon a versenyzők mivel próbálnak meg rácáfolni az előítéletekre.

 

A filmszereplők nagyrésze 19 és 29 év közötti, és főállásban foglalkozik a külsejével. Szinte egyikük sem elégedett önmagával: még szebb szájat, még nagyobb melleket, még hosszabb hajat akarna, és persze nem hiányozhat róluk a Gucci táska és a Prada cipő sem. De, hogy ki finanszírozza mindezt, azt nem hajlandóak elárulni.

A show rendezőjének, Gerényi Katalinnak a segítségével a lányok egyre inkább lelepleződnek. Sokukról kiderül az is, hogy már nagyon fiatal koruk óta, ilyen vagy olyan formában, de a testével keresik a kenyerüket.

A versenytől szinte kivétel nélkül azt várják, hogy a siker majd megváltoztatja az életüket, ezért pedig bármit képesek lennének megtenni. A filmben szemtanúi lehetünk annak is, miképp zajlik egy mellplasztika-műtét, annak minden részletével.

A dokumentumfilm teljes valójában megmutatja, mit tett a mai magyar társadalom a film hőseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!