Hírek

2016.12.28. 17:57

Pótlólagosan is átvehetik a bont

Veszprém – Több nyugdíjas nem jutott hozzá a kedvezményes bérletvásárlásra jogosító bonhoz, jelezte olvasónk. A kuponosztást végző szervezet azt ígéri, rövidesen pótlólagosan átvehetik az igazolást az érintettek.

Marton Attila

Azok a veszprémi nyugdíjasok, akik még nem töltötték be a 65. életévüket és nyugdíjuk nem éri el a 110 ezer forintot, az önkormányzat támogatásával kétezer forint kedvezménnyel vásárolhatják meg negyedéves helyi járatú bérleteiket. A következő év első negyedéves bérlethez kedvezményt nyújtó bonra jogosultak minden évben két ünnep között válthatták be a kupont az autóbusz-pályaudvar jegypénztárában, idén azonban erre december közepén volt mód, ezért több érintett nem tudott élni a lehetőséggel, jelezte olvasónk.

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete elnöke kérdésünkre elmondta, a városi hetilapban idén is közzétették a kupon átvételének helyéről és időpontjáról szóló felhívást. A bont a korábbi évekkel ellentétben ezúttal valóban a hónap közepén, december 14-én és 15-én adták át, a mintegy háromszáz jogosult többsége a megjelölt időpontban átvette a kedvezményre jogosító igazolást.

Hozzátette, miután megkeresések érkeztek hozzájuk, január 2-án egyeztetnek a volántársasággal, és azok, akik nem jutottak hozzá a bonhoz, várhatóan január 9-én pótlólagosan átvehetik, és megválthatják bérletüket. A részletekről január másodika után a buszpályaudvar pénztárablakai mellett lesz írásos tájékoztató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!