Hírek

2012.08.22. 05:39

Pótolják a panelház elől kivágott fákat

Ajka - Egyik olvasónk panaszolta, hogy az Ifjúság utcában több fát is kivágtak a közelmúltban, szerinte indokolatlanul.

Tóth B. Zsuzsa

Nagy László az elmúlt évek fakivágásaira szintén kitért panaszában, és mint mondta, az idei évben a déli oldalon fekvő lakások közelében a hét fából már kettőt kivágtak. Úgy véli, a paneltömbök szürkeségét megbontó, a környezetet hangulatossá tevő, a háztömböket a túlzott felmelegedéstől megóvó, a porszennyezés lakásba jutását nagy részben megakadályozó lombos fákat kár elpusztítani.

Hozzáteszi ugyan, hogy Ajkán nagyszerű kezdeményezés a helyben született gyermekek tiszteletére emlékfákat ültetni. A témáról dr. Horváth József alpolgármester úgy nyilatkozott lapunknak, hogy tud a fakivágásról, azonban annak alapos oka volt.

- Az egyik fáról konkrétan tudom, hogy elérte a ház vakolatát, veszélyeztette az épület épségét. Ettől függetlenül csak akkor vágtuk ki a fákat, mikor a gyakorlatnak megfelelően a lakók kétharmada aláírásával kérte azt. Egyébként egy ilyen típusú bejelentést követően vizsgálatot indítunk, és amennyiben a fa fennmaradása nagyobb kárt okoz, mint a kivágása, abban az esetben vágjuk csak ki. Azonban mindig pótoljuk a kivágott fákat, ha lehet, akkor ott helyben, ha nem, akkor távolabb.

Ajkán országos szinten is kiemelkedően magas az egy főre jutó fás zöld terület - mondta az alpolgármester. Hozzátette, hogy a több, mint hat éve futó Újszülöttek ligete programban már több mint ezer darab méretes facsemetét ültettek a város különböző pontjain, játszótereken, parkokban. Olyan is előfordult, hogy már nem volt hely az újabb csemetéknek, annyit ültettek egy területre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!