Hírek

2017.06.16. 07:10

Programok sokasága a gyerekek nagy örömére

Az elmúlt időszakban a pápai járás több településén is tartottak gyermeknapot - volt, ahol hosszú idő után szervezték meg újra a rendezvényt a legkisebbek nagy örömére.

Polgár Tibor

A Békás Jövőjéért Közhasznú Egyesület több éve rendszeresen megszervezi a faluban a gyermeknapot, melyre nemcsak a helyi kicsiket, hanem a településről elszármazott fiatalokat is nagy szeretettel várják. A békási polgármesteri hivatal udvarán tartott programon többek között az Aranykapu zenekar koncertje, játékos hétpróba, ügyességi játékok szerepeltek a kínálatban.

A község idén ünnepli 650. évfordulóját, amihez kapcsolódóan Az én falum címmel rajzpályázatot hirdettek gyerekek számára. Ennek eredményhirdetését, az ajándékok kiosztását is a gyermeknapi rendezvényen tartották. Jutalmat kapott Töreki Barnabás, Pityer Olivér, Farkas Bence, Farkas Blanka, Szücs Andrea, Bogdán Dzsenifer, valamint a 650. évforduló kapcsán tartott ünnepi műsorban verset mondó Csapó Dávid - tudtuk meg Horváth Edina békási kulturális közfoglalkoztatottól.

Mint mondta, a program résztvevőit paprikás krumplival vendégelte meg a szervező egyesület.

Hosszú kihagyás után újra tartottak gyermeknapot Tapolcafőn a helyi városrészi önkormányzat szervezésében.

A település központjában lévő játszótéren az ifjúság különböző játékokat próbálhatott ki, kedvükre ugrálhatott a légvárban, lufikat kapott ajándékba, illetve csillámtetoválásokat is készíttethettek. A helyi gyerekek a részönkormányzat jóvoltából kürtőskalácsot, üdítőt, csokoládét és cukorkát is kaptak. A zenés délutánon a tapolcafői Molnár Dávid énekelt néhány dalt. A helybeli családok mellett Pápáról és a környező falvakból is sokan ellátogattak az eseményre.

- Az volt a célunk, hogy minél gazdagabb, színesebb programokkal szórakoztassuk a gyermekeket, egy szép napot szerezzünk a számukra - jegyezte meg Nagyné Rácz Izabella, a Tapolcafői Művelődési Ház gondnoka.

Bakonytamásiban az önkormányzat a falu turistaházában és annak udvarán tartott gyermeknapot. Légvár, népi játékok, kézműves-foglalkozás, arcfestés, zene, vetélkedők, lovaskocsikázás, bohócműsor várta a fiatalságot. A nagy melegben üdítőkkel és jégkrémmel hűsíthették magukat a gyerekek, aki pedig megéhezett, palacsintát fogyaszthatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!