Hírek

2012.08.02. 12:09

Pucér férfi rémítgetett a ligetben

Veszprém - Csütörtökön reggel egy pucér férfira figyeltek fel a járókelők az Erzsébet-ligetben. Anyaszült meztelenül rohangált, hangoskodott. A járókelők riasztották a rendőrséget.

Gombás Gabriella

- Borzasztóan megrémültem, mert a férfi zavartan szaladgált, átkozódott s tépte magáról a ruháját - meséli B. Éva a közüzemi szolgáltató alkalmazottja. - Nagyon nevén nevezte a dolgokat, aztán amikor már hozzám intézte a közönséges szavakat  csak azt néztem, hova meneküljek. H. István kollégám próbált szót érteni a szerencsétlen emberrel. Nem sok sikerrel.

- Eleinte nem mentem a közelébe, mert kődarabokat hajigált maga körül és átkozódott, majd felkapaszkodott a dombra, a Szent Miklós-szegre - mondja H. István közüzemi alkalmazott, aki a parkban volt szolgálatban. - Felmentem utána, s láttam, hogy az Egyetem utca felőli kőfal szélén áll ingatagon, attól tartottam bármely pillanatban leeshet. Öngyilkossággal fenyegetőzött, beszéltem hozzá, megkíséreltem megnyugtatni.


 
Rövid időn belül megérkeztek a rendőrök. A járókelők kisebb csoportokba verődve tárgyalták a történteket, egyesek kést véltek látni az ámokfutó kezében. A pucér férfi időközben lecsillapodott, s fenn a dombon magába roskadva leült egy terebélyes fa tövében. Csendesen beszélgetett önmagával, miközben a három egyenruhás őrizte nehezen meglelt nyugalmát. Már nem agresszív, közölték a rend őrei.
 
Kisvártatva az egyenruhások, mentők és a pucér férfi csendes kis karavánként lekanyarodott a dombról. Az egyik mentő egy inggel takarta el a férfit, s ami a bámészkodókat illeti itt véget is érte a történet.
 
Egy ijesztő, elgondolkodtató, sok kérdést felvető városi történet, amelynek nincs eleje és nincs vége, egyéni és családi tragédia lapulhat mögötte. Lehet tépelődni társadalomról, betegségről, életről, sorsokról.

Lapozzon, a meztelen fotóért! Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas fotót tartalmaz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!