Hírek

2011.07.29. 20:07

Randevú a tóparton

Alsóörs - Kellemes környezet, halk zene, találkozási lehetőség egymással és a finom balatoni borokkal, fogalmazta meg a pénteken kezdődött Rizling- és rozérandevú filozófiáját a főszervező, Both Gábor.

Győrffy Árpád

A már megszokott borfesztiváloktól eltérően a Rizling- és rozérandevún nincsenek borházak, a gazdák sem árusítani jönnek, inkább beszélgetni a móló előtti parkban, közvetlenül a víz mellett felállított nagysátorban vagy a park különböző pontjain elhelyezett, kisebb sátrakkal fedett ülőgarnitúrák alatt. Mint Both Gábor elmondta, szakítani akartak a mai magyar borfesztiválok megszokott  sörpados romantikájával.

A borok megfelelő hűtésével és az ízléses bútorokkal berendezett helyszínnel is meg akarják adni a tiszteletet a hazai finom boroknak és a borszerető embereknek.

Persze, a legfontosabb itt is a bor. A vasárnap este záruló alsóörsi rendezvényen Légli Ottó, ifj. Figula Mihály, Jásdi István, Gere Attila, a Káli Kövek, a Cellavilla, Laposa, Szeremley, Györgykovács, Pannonhalmi Apátság és a Ho- mola Pincészet rizlingjei, Konyári János, Dúzsi Tamás, Sebestyén Csab,a Takler Ferenc, Günzer Zoltán, Gere Attila, Bock József, Légli Ottó, Jásdi István, a Sauska és a Homola Pincészet rozéit lehet kóstolni.

Hozzá igény szerint szódát is adnak, jó falatokat kínálnak, és mindehhez háttérként ott van a Balaton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!