Hírek

2017.07.17. 19:25

Rangos elismerések a Veszprémi Törvényszék munkatársainak

BUDAPEST Rangos elismeréseket vehettek át a Veszprémi Törvényszék illetékességi területéhez tartozó járásbíróságok munkatársai a bíróságok napja alkalmából a fővárosban rendezett ünnepségen.

Marton Attila

Az Országos Bírói Tanács Nagy Gyulát, a Pápai Járásbíróság elnökét a Juhász Andor-díj ezüst fokozatában részesítette. Az országos testület Sámson Évának, az Ajkai Járásbíróság elnökének és Beszerdik Beáta ajkai járásbírónak címzetes törvényszéki bírói címet adományoztak, míg Fücsökné Mészáros Irén, a Veszprémi Járásbíróság polgári kezelőirodájának vezetője tanácsosi címet vehetett át.

Nagy Gyula 1982-től ítélkezik polgári ügyszakos bíróként a Pápai Járásbíróságon, amelynek 2012 szeptemberétől elnöke is. Sámson Éva fogalmazóként kezdte pályafutását az Ajkai Járásbíróságon. 2000 áprilisától bíró, 2006. januártól járásbírósági elnök.

Beszerdik Beáta 2000-től fogalmazó, majd 2003 óta titkár az Ajkai Járásbíróságon. 2004. szeptember 1-jén kapott bírói kinevezést. 2016. október 1-től kirendeléssel havi egy tárgyalási napon büntető másodfokú ügyeket tárgyal a Veszprémi Törvényszéken.

A díjazottak Veszprém megyéből: Beszerdik Beáta, Sámson Éva, Fücsökné Mészáros Irén és Nagy Gyula
Fotó: Veszprémi Törvényszék

Fücsökné Mészáros Irén 1993 óta dolgozik a Veszprémi Járásbíróság polgári kezelőirodáján, 2006 szeptemberétől annak vezetője. Munkáját pontosan, lelkiismeretesen végzi, jelentős feladatokat vállal az e-ügyintézéssel kapcsolatosan, hangzott el a méltatásokban a Veszprémi Törvényszék tájékoztatása szerint.

A bíróságok napján tartott ünnepségen csaknem száz bíró és igazságügyi alkalmazott részesült - kiemelkedő tevékenységének és példamutató életpályájának elismeréseként - Juhász Andor-díjban, bírósági szolgálatért oklevélben, címzetes kúriai bírói, címzetes táblabírói, címzetes törvényszéki bírói, tanácsosi és főtanácsosi címben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!