Hírek

2016.11.30. 18:44

Rednik András főorvos: nagy veszteség, hogy nincs köztünk!

Veszprém - Szellemiséget, tanítómestert, barátot veszítettünk el, aki évtizedeken át meghatározta sokunk életét.

Kovács Erika

Így emlékezett Dávid Gyula, a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház megbízott főigazgatója Rednik András belgyógyász főorvosra elhunyt kollégája névnapján rendezett emlékülésen, szerdán az intézményben, ahol mások mellett megjelent a legendás orvos családja is. Rednik András 1982 és 2007 között vezette a veszprémi kórház belgyógyászati-, majd sürgősségi osztályát, később nyugdíjasként is dolgozott.

-Gyógyítónak, nagytekintélyű vezetőnek és igaz embernek nevezte Rednik András főorvost Nagy Lajos, a kórház lelkésze, aki az ember valódi értékei közül az önzetlenségre, humánumra, békességre, boldogságra helyezte a súlyt. Erdélyi Zsuzsanna, belgyógyász - gasztroenterológus előadásában aláhúzta, az orvosok évezredek óta elkövetik azt  hibát, hogy a testet úgy akarják meggyógyítani, hogy az elmét nem veszik figyelembe, pedig a kettő szerves egész. Rothstädter Ágnes és Tóth Imre háziorvosok az őket érintő dilemmákról, feladatokról beszélt, különös tekintettel a prevencióra, szűrésekre. Elmondták, a háziorvosokat érintő kellő utánpótlás híján tíz éven belül összeomolhat az alapellátás. Kiemelték, a legtöbb beteg sajnos a betegségeknél az életmódváltás helyett a gyógyszert választja, abból is egyszerre sokfélét. Mics Marianna ápoló Rednik András főorvosra emlékezve azt mondta, mindig tisztelte, elismerte a közösséget, kollégáit. Lakner Lilla, a belgyógyászai osztály nemrég kinevezett vezetője aláhúzta, a főorvos elsődlegesnek tekintette a betegeket, illetve tanítványait, környezetében jó hangulatot teremtett humorával, öniróniával. –Útján példáját követve jó szívvel, tisztességgel tovább kell járni! – mondta.

Rednik András felesége, Zsuzsanna asszony kérdésükre arról beszélt, férje 2011 december 31-én, hetven évesen, váratlanul halt meg, amit máig nem tudott feldolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!