Hírek

2012.07.04. 13:12

Rejtélyes haláleset - Húzzák az időt?

Kolontár/Veszprém – Bő fél év után sem sikerült megnyugtatóan lezárni egy biztonsági őr halálának körülményeit. A közigazgatási határozatot a munkáltató folyamatosan megfellebbezi.

Tremmer Tamás

Tanulságos baleset történt tavaly decemberben Devecser és Kolontár között, a Szent Kútnál, ahol saját gépjárművében találtak holtan egy férfit. A tragédia vizsgálata során kiderült, a biztonsági őr 24 órás szolgálatának ideje alatt a saját gépkocsiját használta fedett pihenőhelyként, annak fűtését egy kempinggázpalackra szerelt hősugárzó berendezéssel oldotta meg. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján egyértelművé vált, hogy a devecseri férfi halálát oxigénhiány okozta, vagyis a belélegzett égéstermékektől megfulladt.

Tekintettel arra, hogy a halál munkaidőben következett be, a munkavédelmi felügyelőség is vizsgálódott. Troják László, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének megbízott vezetője a Naplónak elmondta, megállapításuk szerint a halál és a munkakörülmények között közvetlen ok-okozat összefüggés van. Ezért pedig a munkáltató tehető felelőssé, hiszen nem biztosított melegedő helyiséget az alkalmazott számára. Az elmarasztalt munkáltató megtámadta a felügyelőség határozatát. A másodfokon eljáró hatóság a szakigazgatási szerv határozatát hagyta jóvá. A munkáltató ezt is megtámadta, így az ügy a Munkaügyi Bíróságon landolt. Ők még nem hoztak döntést.


A halálesetről kapcsolt anyagainkban olvashatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!