Hírek

2011.01.01. 09:33

Rekordszámú ittas, drogos eset a fővárosban

Napló - Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi betegük az elmúlt 10 évben nem volt - mondta Zacher Gábor a toxikológiai osztály vezetője szombaton.

MTI

Az osztályon már megkezdték a takarítást, így most már az nem úgy néz ki, mint egy háborús övezet - fogalmazott a toxikológus.
A 65 betegből a toxikológus elmondása szerint talán tízen voltak, akik drogot is használtak, a túlnyomórészük alkohol miatt került be. A betegek között voltak "amúgy kedves, szép fiatal lányok, helyes fiúk, magyarok és külföldiek vegyesen". 
Kérdésre azt is elmondta, hogy hozzájuk 14 éves kor alatt nem kerül be fiatal, de 14 évesek voltak.
Egy középkorú nő meghalt az osztályon, őt kihűlés miatt szállították be. Rajta kívül még négy lehűlt hajléktalant szállítottak az osztályra.
Súlyos, életveszélyes állapotba az alkohol miatt bekerült betegek közül senki sem került, ők kijózanodtak.  
A megerősített ügyeletre - ahogyan számították - abszolút szükség volt - mondta Zacher Gábor. Hozzátette: az "afterparty" még zajlik, ilyenkor még számítanak egy-két páciensre, de most csend van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!