Hírek

2017.04.23. 09:43

Rendben megy az időközi polgármester-választás (frissítve)

Pápasalamon – Mint arról már hírt adtunk, április 23-án választanak új polgármestert a december 31-ével lemondott Bánki Mihály Pálné helyére.

Laskovics Márió

Kovács Erika, a település jegyzője megkeresésünkre elmondta, három független jelölt indul a megüresedett tisztségért: Baráth Gábor, László Attiláné, valamint a polgármesteri feladatkört eddig ellátó Tóth Frigyes. A község 362 lakosából 276-an rendelkeznek választójoggal, ők ma reggel hat és este hét óra között adhatják le voksukat a helység egyetlen szavazókörében, a Petőfi tér 3. szám alatti hivatali helyiségben.

A jegyző tájékoztatása alapján eddig minden a legnagyobb rendben történik, bárminemű fennakadás vagy probléma nélkül. A délelőtt folyamán huszonnyolc százalékos volt a részvételi arány az időközi polgármester-választáson.

Kovács Erika jegyző elmondása alapján megszületett a végeredmény: a 276 választójoggal rendelkező lakosból 185-en vettek részt a település jövőjét meghatározó eseményen. 128 szavazat érkezett Tóth Frigyesre, 35 László Attilánéra, 21 Baráth Gáborra, illetve egy érvénytelen volt. A délután folyamán sem történt semmiféle probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!