Hírek

2006.06.09. 22:00

Rendet a közutakon!

<b>Kérdések mellett bejelentés is érkezett az alezredeshez </b>

Mórocz Zsolt

Döbrönte Gábor alezredes a vasúti keresztezõdések biztonságával kapcsolatos felvetésre, miszerint jobban látható jelzõlámpák kellenének, azt válaszolta, hogy inkább fél sorompót kellene felszerelni az átjárókhoz.
A közlekedési büntetõpont két év után évül el - válaszolta az alezredes egy másik kérdésre. A telefonáló az után is érdeklõdött, hová tûntek a gyalogos járõrök a Szeglethy és Óvári utca keresztezõdésébõl. Állandó jelenlétre nincs lehetõség, most például az iskoláknál teljesítenek szolgálatot - volt a válasz. A közlekedési bûncselekmények elkövetõit a rendõrség ugyan- úgy keresi, mint más bûncselekmények elkövetõit - hangsúlyozta az alezredes, aki egy konkrét üggyel kapcsolatban ígért segítséget. Jó ötletnek tartotta egy nyugdíjas rendõr felvetését, aki szívesen segítene az oktatásban különbözõ cégeknél, amire most a hivatásos állományból küldenek ki rendõröket. Volt olyan telefonáló, aki a németországihoz hasonló szankciókat szeretne a gyorshajtók ellen, de akadt olyan olvasó is, aki lézeres sebességmérõ megvételét ajánlotta fel. Egy kerékpáros hölgy arra panaszkodott, hogy az autósok semmibe veszik a bicikliseket, csak azért nem szenvedett balesetet eddig, mert az utolsó pillanatban mindig sikerült quotelugraniaquot. Több észrevétel és panasz érkezett a kaminosok közlekedésével kapcsolatban. Az alezredes úgy vélekedett, hogy az autósok sem mindig segítik a nehézgépjármûvek vezetõit, ebbõl fakadhatnak a konfliktusok. Elmondta hogy a közlekedésfelügyeletettel rendszeresen ellenõrzik a kamionokat.
A veszprémi kétsávos körforgalom nem tehetõ ennél biztonságosabbá, a jármûve- zetõknek figyelniük kellene a jelzõtáblákra - közölte az alezredes egy érdeklõdõvel. A megyesszékhely kertvárosi részén is feltûnik néha a sebességmérõ, de nincs annyi rendõr és annyi készülék, hogy mindenhova jusson - közölte Döbrönte Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!