Hírek

2012.11.08. 06:34

Rendezvények a hit éve folyamán

Veszprém – Október közepén kezdődött és 2013 novemberéig tart a hit éve. A Veszprémi Főegyházmegye programokkal, rendezvényekkel készül.

Balla Emőke

XVI. Benedek pápa Porta fidei kezdetű apostoli levelével októberben hirdette meg a hit évét, amely 2013. november 24-én, Krisztus király ünnepén ér véget. A Veszprémi Főegyházmegyében dr. Márfi Gyula érsek papjaival és a hívekkel ünnepi szentmisén nyitotta meg, majd 2013. november 23-án zárja le a szent évet.



A hit évében az érsekség intézményei, pasztorális csoportjai (család, ifjúság, hitoktatók, karitász) révén, valamint a plébániák saját szervezésű programjaival szeretné segíteni a híveket, hogy hitüket mélyebben megéljék vagy újra felfedezzék. A Szaléziánum, a főegyházmegye kommunikációs feladatokat is ellátó turisztikai központja egy éve fogadja a veszprémieket és a távolról érkező látogatókat kiállításaival és rendezvényeivel. A napokban fotókiállítás nyílt az elmúlt év eseményeiről. Szombaton, november 10- én Boldog Ilonára, Veszprém elfeledett, szent életű domonkos rendi szerzetesnőjére, a Szent Katalin-kolostor alapítójára emlékeznek. A Szaléziánumban könyvbemutató, gyerekszíndarab, kiállításmegnyitó lesz a domonkos rendről, a Szent Mihály-bazilikában ünnepi szentmisével emlékeznek Boldog Ilonára. Szentbeszédet mond P. Barna Máté OP, a domonkos rend magyarországi tartományfőnöke.

Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva november 17-én a Főegyházmegyei Karitász lelki napot tart a bazilikában, amire a főegyházmegye területéről több száz önkéntesüket várják. Este jótékonysági gálaestet rendeznek a Veszprémi Petőfi Színházban a Muzsikás együttes és Petrás Mária közreműködésével.






A hit éve kezdetén jelent meg a Veszprémi Főegyházmegye kéthavonta megjelenő színes folyóirata, a Küldött, tanításokkal, beszámolókkal a főegyházmegye életéről és a hit évének eseményeiről. A hit évével kapcsolatos információk elérhetők a Veszprémi Főegyházmegye honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!