Hírek

2013.12.05. 19:12

Rendőrök mentettek ki két embert egy zirci lakástűzből

A tűzoltók megérkezése előtt mentett ki az égő házból egy kerekesszékes hölgyet és egy férfit a két rendőr.

Varga Domokos Péter

A bátor tettet a zirci rendőrőrs két munkatársa, Simon Balázs zászlós, körzeti megbízott és Pecséri István főtörzsőrmester, járőrvezető hajtotta végre.

A minap történt esetről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki. Ebből kiderül, az ügyeletükre érkezett bejelentés szerint egy családi házban tűz ütött ki Zircen. A rendőrőrs két munkatársa, Simon Balázs zászlós, körzeti megbízott és Pecséri István főtörzsőrmester, járőrvezető még a tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínre érkezett.

Lapunknak sikerült utolérnie Simon Balázst, aki elmondta, amikor odaértek, azonnal behatoltak a házba, mert a hozzájuk eljutott bejelentésből tudták, hogy a bent lévők közül a hölgy mozgásában korlátozott. A bent rekedtek azért sem tudtak kijönni, mert már égett a szobájuk ajtaja. Az ajtó a folyosóra nézett, amelynek másik végében volt a kazánház, ahonnan a tűz továbbterjedt.

A két rendőr a szolgálati gépjárművükből kiszedett porral oltókkal megkezdte a tűz oltását, de a készülékek hamar kimerültek. Mivel nagyon nagy volt a hő és füst, a fal mellett tapogatózva kénytelenek voltak elhagyni a házat. Addigra megérkeztek a tűzoltók, ekkor Simon zászlós és Pecséri főtörzsőrmester visszamászott az ablakon, a hölgyet és a férfit karjukba véve adták ki a katasztrófavédelmiseknek. A mentők ellátták a két embert, és füstmérgezés gyanújával azonnal kórházba szállították őket.

Simon Balázst két éve a zirci önkormányzat az Év rendőre címmel tüntette ki, mert megmentette az életét egy fiatalembernek, aki öngyilkossági szándékkal felvágta az ereit.

Címkék#tűz#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!