Hírek

2017.01.10. 20:01

Rengeteg terv és nagy álmok

Felsőörs - A tavalyi év a települést tekintve sok tervet és nagy álmokat szült, talán kevésbé látványos eredményeket, de bíznak abban, hogy a most előkészített tervek később megvalósulnak.

Szendi Péter

Nagy örömükre a Malomvölgy helyi védelem alá helyezése december 21-étől életbe lépett. Tavalyi bölcsődei pályázatuk sikertelen volt, de remélik, hogy idén eredményes lesz, így egy 12 fős csoportot elindíthatnak.

- Az iskola leterheltsége, telítettsége évről évre nő, ezért tavaly két csoportszobát kellett összenyitni és egy nagyobb osztálytermet kialakítani. Évek óta felmerülő probléma a településen egy tornaterem építése, melyre már a tervek elkészültek, és építési engedélyünk is van rá. Itt egy 18x32 méteres pályát kell elképzelni. Szintén ebben a bővítményben kapna helyet az öltöző, a vizesblokk és egy főzőkonyha. Ráadásul egy kis színpadot is kialakítanánk, így azt közösségi színtérként is tudnánk használni - fogalmazta meg Szabó Balázs polgármester.

Szabó Balázs felsőörsi polgármester bízik abban, hogy a most előkészített tervek később megvalósulnak a településen
Fotó: Szendi Péter

Nagy örömükre a Veszprémből induló, Felsőörsön át Alsóörsig tartó kerékpárút szerepel az új veszprémi rendezési tervben. A felsőörsi önkormányzat a pályázatot beadta, nagyon remélik, hogy megvalósul ez a jelentős beruházás. Az ötvenes években épült faluházuk teljes körű rekonstrukcióját is szeretnék megvalósítani, hiszen az idő már igencsak megérett rá. Itt két felsőörsi pályázat is függőben van. Fontosnak tartják a környezetvédelmet, ezért folytatódott a fásítási programjuk, azaz több fát kiültettek a településen. A külterületi útjaikat ugyancsak szeretnék tovább fejleszteni, tavaly például lakossági hozzájárulással és önkormányzati támogatással leaszfaltozták a Nektár utcát.

- Bízunk abban, hogy nagy forgalmú gyűjtőútjaink hamarosan portalanított borítást kapnak. Fontosnak tartjuk az egészséget és a sportot, éppen ezért két sportparkra is beadtuk a pályázatunkat. A Belügyminisztérium által az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatoknak kiírt pályázaton belterületi utak felújítására, karbantartására nyert a település 40 millió forintot, melyet a Miske utcára kívánunk fordítani. Az óvoda régi részének a felújítása szintén megvalósul az idei évben. Ez egy 27 millió forintos beruházás, melyben szerepel a tetőszerkezet felújítása, a legrégebbi nyílászárók cseréje, vízszigetelés - zárta szavait a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!