Hírek

2011.07.19. 18:43

Robogóval Szlovéniába

Veszprém - Győrből egészen a szlovén tengerpartig, összesen 520 kilométer, csak robogóval. Egy magyar férfi ötlete, ami augusztusban megvalósul.

Szabó Zsuzsanna

A nem mindennapi kalandtúra gondolata Lukácsi István fejéből pattant ki. A szabadidejében hobbiszinten motorozó harminchat éves fiatalember elmondta, már eddig is meglepően sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, reményei szerint összejön száz vállalkozókedvű jelentkező, ilyen létszámmal már egészen biztosan neki tudnak vágni az útnak.

A tervek szerint a kétkerekűek menete augusztus hatodikán, szombaton reggel fél kilenckor indul Győrből, az Árkád parkolójából. Az első állomás, a pápai Tesconál lesz fél tízkor, a második pedig negyed tizenegykor Devecserben a benzinkút és az új rendőrség épülete között. Ide várják a Veszprém, valamint a Vasvár felől érkező motoros társakat. Ezt követően a sümegi áruház parkolójánál állnak meg, ahol a Tapolca környékéről érkezők csatlakozhatnak hozzájuk. A menet ez után Keszthely felé veszi az irányt, ahonnan indulva a terveik szerint meg sem állnak egészen a rédicsi határátkelőig.

- Értesítettük a szlovén hatóságokat is. A Ljubljanai Magyar Nagykövetségnél már intéznek nekünk egy "diplomáciai mentesítő okiratot", mely a zavartalan át- és továbbhaladásunkat teszi lehetővé - meséli az ötletgazda. - Már a gépjárműveinkből is látszik, nem az őrült száguldás a célunk, inkább egy felejthetetlen élmény és a gyönyörű táj, ami bennünket motivál. Nincs megkötés, bár a többség Aprilia robogóval kíván részt venni a túrán, más típusú segédmotorokkal is bárki csatlakozhat hozzánk.

A szervezők reményei szerint a legalább ötszázhúsz kilométeres távot hét nap alatt teszik meg oda-vissza. Kíséretet és szervizkocsit biztosítanak, de minden jelenkezőt arra kérnek, csak jó állapotban lévő és megfelelő felszereltségű gépjárművel vágjanak neki a nagy kalandtúrának.

További információk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!