Hírek

2013.09.16. 18:46

Rövidfilmeket várnak a 9. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra

Október 7-ig várják a rövidfilmeket a Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra, amelyet idén kilencedik alkalommal rendeznek meg Veszprémben - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Németh Csaba, a Szellemi Regenerációs Társulás elnöke elmondta: az eddigi gyakorlathoz hasonlóan a 2013-as Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra is legfeljebb 15 perces vagy kicsivel hosszabb alkotásokat várnak, amelyek műfaji megkötéstől függetlenül, valamilyen módon az úgynevezett Pannon életérzést adják vissza.

A találkozó alapötlete 2005-ben formálódott néhány veszprémi filmrajongó fejében, azóta évről évre megszervezik a kötetlen "mikrofesztivált", ahol az egész napos vetítés szüneteiben az alkotók és a nézők együtt beszélhetik meg a kisfilmekről alkotott véleményüket a szakmai zsűrivel.

Szőke András filmet elemez 2011-ben (Archív fotó: Orosz Péter)

A Pannonfílingen kevésbé a verseny, inkább egy bensőséges filmklub hangulata dominál, ahol a beszélgetések során az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak a filmjükről, és a nézők is bepillanthatnak a filmkészítés kulisszái mögé; ideális bemutatkozási és tesztelési lehetőség amatőr és független filmeseknek - magyarázta Németh Csaba.

A 2012-es győztes film:

A találkozó tervezett időpontja november 30., helyszíne Veszprém új kulturális központja, a Hangvilla lesz.

A nevezéshez szükséges információk megtalálhatók a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó honlapján a www.pannonfiling.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!