Hírek

2017.02.06. 21:10

Segítene a nehéz helyzetben lévő családon? Megteheti!

Vanyola - Fűthetetlenné vált házuk miatt a falu régi óvodájába költözött be egy vanyolai fiatal család, melynek helyzetét a családfő súlyos egészségügyi problémája is nehezíti. Olvasóink most segítséget nyújthatnak számukra a kilátástalanságból való talpra álláshoz.

Polgár Tibor

Pap Gyula és Bognár Annamária történetét nemrég részletesen is bemutattuk: állami gondozottak voltak, nem támaszkodhattak biztos családi háttérre, de nem adták fel álmukat, hogy két gyermeküket egy családi házban neveljék fel. Mindketten tisztességesen dolgoztak, és Vanyolán hitelből vásároltak egy rossz állapotban lévő házat, amit elkezdtek rendbe hozni.

Bognár Annamária, Pap Gyula és fiuk, Zsombor

Minden erőfeszítésük ellenére egyre inkább eladósodtak, ezért a családfő egy jól fizető külföldi munka reményében Németország felé vette az irányt. Azonban a nyugati álomból rémálom lett, a felnőttkora óta folyamatosan dolgozó, a kemény fizikai munkától sem megijedő Gyula embertelen körülmények közé került a németországi vágóhídon, ahonnan bő két hónap után fizikailag és mentálisan kikészülve, három betegséggel, közte a jobb könyökénél egy súlyos idegsérüléssel tért haza. A férfira itthon több műtét is vár majd.

Pap Gyula és Zsombor Fotó: a szerző

Mindezt tetézi, hogy január végén a kémény kiégése miatt fűthetetlenné vált a házuk, a család a falu régi óvodájában talált szállásra. Ennek az épületnek a fűtése magas költségekkel jár. Annamária munkába állt, de még így is fenyegeti őket a veszély, hogy elveszik tőlük két gyermeküket, az egyéves Zsombort és a hétéves Fannit.

A Napló adománygyűjtést indít a nehéz helyzetben lévő család megsegítésére. A felajánlásokat az MKB Bank 10300002-10494260-49020025 számú letéti gyűjtőszámlaszámára lehet eljuttatni, ami a Szilágyi és Világosi Ügyvédi Iroda nevén van. A közlemény: vanyolai család. Aki más módon szeretne segíteni, kérjük, keresse szerkesztőségünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!