Hírek

2014.07.31. 16:50

Átadták a mentőknek a jótékonyság napján összegyűlt pénzt

A kalandpark bobpályájának jótékonysági nyitónapján összegyűlt 260 ezer forintos bevételt csütörtökön adták át a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen a Sobri Jóska Kalandpark ügyvezető igazgatója, Jáger Balázs adta át Hirschl Jánosnak – tudtuk meg Füssy Angéla kommunikációs megbízottól.

A kalandpark új attrakciójának első napi bevételét a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak ajánlotta fel a park vezetése. Hirschl János az avatás napján és csütörtökön is magával vitte a parkba Bárót, a híres mentőkutyát, akinek a bobpálya avatása során is főszerep jutott. A kutató-mentők egy emléktáblát készítettek köszönetük jeléül, arra elhelyezték a két mentőkutya, Báró és Benjamin Franklin fotóját.

– Számunka egy ilyen adomány a létet jelenti. Önkéntes alapon végezzük a munkánkat, jórészt saját költségünkre.

A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, Hirschl János Jáger Balázs ügyvezetőtől vette át a támogatást (Fotó: kalandpark)

Sokba kerül például az üzemanyag, de a kutyák képzése, tartása is. Új eszközöket is szeretnénk vásárolni, többek közt egy hőkamerát, mellyel éjszaka is kereshetjük az eltűnt embereket – mondta Hirschl János, a szolgálat vezetője. Hozzátette, szeretnék meghálálni a segítséget, ezért együttműködési megállapodást kötnek a kalandparkkal, és például viharkárok esetén segítenek a felszámolásban, műszaki mentésben.

Jáger Balázs ügyvezető hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, ezért nyilvánították a jótékonyság napjává a bobpályaavató napját.

– Örülök, hogy egy olyan szervezetet támogathatunk, amely rendkívül fontos közszolgálati munkát végez. Életeket mentenek, méghozzá nagyon speciális módon, amihez most egy kicsit mi is hozzájárulhattunk – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!