Hírek

2013.10.17. 19:06

Segítség a rászorulóknak - Élelmiszert osztottak Pápán

Élelmiszercsomagokat vehettek át a rászorulók Pápa Juhar utcai telephelyén csütörtökön, a szegénység elleni küzdelem világnapján.

Polgár Tibor

Összesen 2000, tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak szét szervezett keretek között az EU-élelmiszersegélyt Pápára eljuttató Ökumenikus Segélyszervezetnek, valamint a helyi önkormányzatnak köszönhetően. A darabonként közel 6500 forint értékű egységcsomagok lisztet, tésztát, citromos omlós kekszet és édesítőszert tartalmaztak.

Az Európai Unió által finanszírozott országos EU-élelmiszersegély programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Ennek keretében az EU-s forrásból előállított élelmiszereket segélyszervezetek közreműködésével juttatják el az egyes magyarországi településekre.

A rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet tagjai, az Egyesített Szociális Intézmény munkatársai, valamint önkéntesek osztották ki az élelmiszer-adományt (Fotó: Polgár Tibor)

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az élelmiszerosztás helyszínén tartott sajtótájékoztatón kiemelte, az év 365 napján segítik a rászorulókat országszerte, idén összesen 1800 tonna alapvető élelmiszert juttatnak el hozzájuk. Mint mondta, a szegénység elleni küzdelem világnapjának a hétköznapokban való helytállás ad tartalmat. Elhangzott, az Ökumenikus Segélyszervezet és Pápa Város Önkormányzata között nyolc éve áll fenn kiváló együttműködés.

Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kifejtette: a rendszeresen természetben és pénzben nyújtott ellátásokon kívül több alkalommal nyílik lehetősége a városnak arra, hogy egyéb adományokkal segítse a rászorulókat, hiszen az Ökumenikus Segélyszervezet mellett három külföldi szervezet folyamatos támogatására is számíthatnak. A városvezető hangsúlyozta, szembe kell nézni a problémákkal, és vállalni kell, hogy sok család van, akiknek szükségük van a támogatásra. Végezetül dr. Áldozó Tamás köszönetét fejezte ki a segélyszervezetnek, valamint az élelmiszerosztást lebonyolító munkatársaknak, önkénteseknek. Veszprém megyében összesen 20,5 tonna adományt oszt ki 41 településen az Ökumenikus Segélyszervezet a következő időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!