Hírek

2017.02.03. 21:27

Senki sem visszakozott

Veszprém, Balatonfüred - Nem pánikoltak sem a diákok, sem a szülők, minden jelentkező el is utazik a sítáborokba.

Piltman-Horváth Barbara

A veronai buszbaleset megrázta az egész országot. Egy emberként gyászolta mindenki azokat a gyerekeket, akik sítáborból hazafelé szenvedtek halálos kimenetelű közlekedési balesetet. Mint megírtuk, január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében az autópályán tizenhatan meghaltak, huszonhatan pedig megsérültek.

A busz utasainak többsége a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárai, nebulói közül került ki, illetve egyikük családja is utazott.A tragédia beárnyékolja az iskolák, diákok, tanárok és szülők életét, de emiatt nem keletkezett olyan pánik, ami miatt tömegével mondanák le a sítábori részvételt. Több megyei iskolában is érdeklődtünk ebben a témában, de egyik intézményben sem hatalmasodott el a félelem az ilyen jellegű utazással kapcsolatban.

- Lassan már évtizedek óta szervezünk sítáborokat az iskolában - mondta megkeresésünkre Schultz Zoltán, a veszprémi Lovassy gimnázium igazgatója. - Most is kint vannak a diákok. Nem volt pánik sem a gyerekek, sem a szülők körében, senki sem vonta vissza a jelentkezését.

Hasonló a visszajelzés a veszprémi Rózsa úti Általános Iskolából, ahol március elején utaznak majd a diákok. - Még több mint egy hónap hátravan az utazásig, de senki nem rettent el az útról - tájékoztatott Sándor László iskolaigazgató. - Nemrég szülői értekezletet tartottunk azon szülők számára, akiknek a gyermekeik jelentkeztek a sítáborba.

Minden szülő meg-erősítette az utazási szándékát, mindenki elengedi a gyermekét, senki sem mondta le a korábbi jelentkezést - nyilatkozta megkeresésünkre az igazgató. A balatonfüredi Lóczy gimnázium tájékoztatása szerint az iskola sítábora még a tragikus baleset előtt lezajlott, így nem is befolyásolhatta a jelentkezők döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!